Петър Стойчев е един от най-успешните състезатели по плувен маратон

...
Петър Стойчев е един от най-успешните състезатели по плувен маратон
Коментари Харесай

Почти 19 часа и 45 км по-късно във водата - още едно невероятно постижение на Петър Стойчев

Петър Стойчев е един от най-успешните състезатели по плувен маратон в света. В кариерата си е преплувал над 60 000 километра в басейни, реки, езера, морета и океани. 11 следващи години е притежател на международната купа по плувен маратон, международен първенец по плуване на 25 километра в открити води през 2011 година в Шанхай, а през 2007 година слага международен връх по най-бързо преплуване на Ламанша, ставайки първия човек, преплувал пролива за време под седем часа. В интерес на истината, малко е мъчно да се изредят многочислените достижения на Петър през годините.
 Рекордът по свободно гмуркане, с който Янита Янчева се похвали
Рекордът, с който Янита Янчева се похвали

Фитнес моделът показва освен страхотна форма

През 2009 година е признат в залата на Световната плувна популярност в Съединени американски щати, а единствено преди броени часове Петър Стойчев ни даде нов мотив за горделивост, че сме българи.

" От мрачно до мрачно. Преплувах най-трудния и най-дълъг пролив от веригата Oceans Seven ", написа Стойчев за Молокай на Фейсбук страницата си. Молокай в Хавай е с дължина към 45 км и с цел да го реализира на Стойчев му лишава 18 ч. и 53 м.

Плувецът споделя, че доникъде на дистанцията се е движел съгласно графика и с добра скорост. За 5 часа и 10 мин изплува 18.8 км. Продължава в положителното движение, до момента в който не се появява мощно насрещно течение и стартира битката, която продължава към 10 часа, с цел да изплува към 12 километра.

" Напредвах доста постепенно. На 15-ия час след старта ни свършиха подкрепителните питиета. Виждах брега и финала повече от осем часа и не можех да го доближи със слабия напредък, който правех - към километър на час. Но нито за миг не си помислих да спра и да се откажа ", безапелационен е Стойчев.

С тези съвсем 19 часа във водите на Тихия океан родният плувец става и първият българин, преплувал протока Молокай в Хавай. Вече четири от маратоните от Oceans Seven са покорени от него. Това са Ламанша, протока Кук, протока Гибралтар и протока Молокай.
 Силвия Рашкова - първата българка, слязла на 50 метра под водата на един мирис
Първата българка, слязла на 50 метра под водата на един мирис

Силвия Рашкова за провокациите на дълбочинното гмуркане и за преподаването в Seanomad Freediving School

" Останаха още три. И към този момент виждам към тях ", споделя още Петър Стойчев. Пожелаваме му в най-скоро време да преплува и тях. Що се отнася до канала Молокай, прочут също като канала Ka`iwi, което значи Каналът на костите, това е воден път сред островите Оаху и Молокай в Хавай, в който водите на Тихия океан съвсем постоянно са доста бурни. Остров Молокай пък продължава да е един недокоснат парадайс - последният хавайски остров, който към момента не е превзет от круизните кораби и всеобщия туризъм.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР