Петър Петров е магистър по психология. Работил е като психотерапевт

...
Петър Петров е магистър по психология. Работил е като психотерапевт
Коментари Харесай

Психотерапевтът Петър Петров: Не живейте в консерва!

Петър Петров е магистър по логика на психиката. Работил е като психотерапевт в Терапевтична общественост за лекуване на зависимости “Феникс”, с. Бракьовци, покрай София. Член е на Българската асоциация по когнитивно-поведенческа психотерапия (БАКПП).

Като психотерапевт (под супервизия) се базира на интегративни лечебни подходи, включващи главно психоаналитични и когнитивно-поведенчески техники при работа с психичните и психологичните проблеми на хората. Повлиява извънредно удобно проблематичното действие през пубертета и юношеството през арт-терапевтични и имидж техники (през метафората на изображението) и когнитивни способи.

Еклектичният метод (аналитичен и когнитивно-поведенчески в случая) дава късмет на пациента да се допре до най-дълбинните си страхове - да преживее, само че следено, тяхното повтаряне в лечението, и в последна сметка да излезе от нея с възприятие за не потвърждаване на първичните си упования, свързани с тези страхове - т.е. да ги надживее.

- Г-н Петров, какво е вдишването и издишването през погледа ви на психотерапевт?
- Вдишване и издишване... Напрежение и разпределяне. Вземане, приемане и предоставяне, отдаване... Нужно е единствено човек да се разсъни за простите неща в живота си, които постоянно са тънката алена нишка, разграничаваща здравето от заболяването, нормата от патологията.
Вдишването е зареждането - вземането от живота, а издишването е подготовката за презареждането - даването, отдаването, подаръка ни към него. Да издишаш е като да се подчиниш на живота, като да се довериш на себе си. Метафорично, човешкият организъм има акумулаторна батерия с подобен живот 70-80 години. Вашата батерия е вашият бял дроб. Колко ще е продължителността на живота на вашата батерия не знам, само че “производителят” (прости ми Господи) постоянно е отпускал двайсетина години остатъчна мощ при вярна употреба.

Цялото изявление с Петър Петров четете на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР