Петър Паунов възражда десетилетната слава на местните минерални извори с

...
Петър Паунов възражда десетилетната слава на местните минерални извори с
Коментари Харесай

Петър Паунов преборва демографската криза с революционен подход

Петър Паунов възражда десетилетната популярност на локалните минерални извори с целебната им мощ в лекуването на неплодородие. Основен приоритет в програмата на Паунов и Местна коалиция ГЕРБ, Съюз на демократичните сили, ВМРО-БНД, ДБГ, ЗНС, Обединени земеделци изправя силата е развиването на лечебния туризъм и битката с демографската рецесия.
От обединението оферират основаване на Фонд за гратис лекуване на стерилитет, посредством потвърдените лечебни свойства на изворните минерални води на Кюстендил. Заедно с това ще бъде основан и фонд за подкрепяне на фамилиите с новородени деца: до 2000 лв. еднократна поддръжка ще се дават за новородено дете в семейство на образовани родители.
Възраждането на балнеоложката популярност на Кюстендил освен ще се включи в борбата с националната демографска рецесия, само че и ще докара до сериозен доход за всички локални хора, които работят в туристическия и комерсиалния бранш. Всички посетители на града, които ще се възползват от лечебния курс, ще се настаняват в квартири, къщи за посетители и хотели. Това ще развие още един бранш от локалната стопанска система – лечебния туризъм, приходите от който ще остават във всяко кюстендилско семейство.
Кметът Петър Паунов, лидер на листата на Местна коалиция ГЕРБ, Съюз на демократичните сили, ВМРО-БНД, ДБГ, ЗНС, Обединени земеделци, показа целите от програмата си, дружно с претендентите за общински съветници Михаела Крумова, сегашен ръководител на Общинския съвет в Кюстендил, доктор Маргарита Исталиянова,  акушер-гинеколог, доктор Валери Томов, шеф поделение по акушерство и гинекология в Многопрофилна болница за интензивно лекуване " Д-р Никола Василев ", и Георги Петров, ръководител на организацията на Вътрешна македонска революционна организация в Кюстендил.

Минералните извори на Кюстендил имат десетилетна популярност с целебното си влияние при лекуването на неплодородие. От страната и чужбина тук се стичаха фамилии – с вярата силата на водата, дадена й от природата, да ги излекува. Хиляди деца са родени, с помощта на това лекуване. Сега, когато демографската рецесия е в стихията си, а стотици хиляди български двойки имат репродуктивни проблеми, просто сме длъжни да използваме благосъстоянието, с което е дарен кюстендилския край и да противопоставим силата на природата против тази рецесия. В традициите и в дългогодишната процедура лечебното влияние на минералните води на Кюстендил е несъмнено и медицински потвърдено. Освен това лекуването е налично и извънредно щадящо - основава се напълно на естествения състав на водата, не включва никакви нападателни интервенции, химически препарати и лекарства. Това е още една причина да го възродим и разпространяваме, с цел да може да се възползват от него оптимален брой хора. 
За да възродим традицията в потреблението на минералните води за лекуването на неплодородие, да върнем славата на Кюстендил като балнеолечебен център и най-важното: да дадем опция на всички, които имат репродуктивни проблеми, да се възползват от това лекуване, ние сътворяваме фонд за лекуване на стерилитет. Ще се финансира 10-дневен лековит курс, чиято стойност е 400 лв. и включва процедури с минерална вода, физиотерапия и лечебна физкултура. Статистиката демонстрира, че при 1800 извършени лекувания успеваемостта на процедурата е 60 %!

Кюстендил има обичаи в това лекуване, има подготвени експерти и най-много има ги в цяла България, а и по света – деца, родени с помощта на това лекуване. Вече изградихме подобаващите бази, които да се оборудват, и провеждането на процедурите може да стартира незабавно.
Д-р Валери Томов приветства решението да се употребяват ресурсите на минералните води в битката с демографската рецесия, която по данни на Световната здравна организация извънредно съществено визира България. Нацията понижава с такава висока скорост, че би трябвало да се включат всички вероятни запаси в битката с демографската рецесия и тя да е във фокуса на всички ръководещи. Д-р Томов засегна тематиката с мъжкия стерилитет, чиито мащаби през последните години застрашително нарастват. Според данни от проучвания в страната, казусът за безплодието в 65 % от случаите е в мъжкия стерилитет. Предложетието, което нашата коалиция прави, е да се сътвори фонд, който да финансира подобен лековит курс освен на дамите, само че и на мъжете. Има такива стратегии, работени са преди години в Кюстендил, потвърдено е, че и мъжкият стерилитет се повлиява извънредно добре от лекуването с локалната минерална вода.
Курсът ще включва и предварителни проучвания - и за мъже, и за дами. Още от началото на идната година програмата може да стартира да работи, сподели Петър Паунов и показа още един детайл от акцентите в програмата - поддръжка на младите двойки за по-висока раждаемост.
В борбата с демографската рецесия и в помощ на младежите от община Кюстендил, ние сътворяваме фонд, от който ще се дава еднократна поддръжка от 200 до 2000 лв. за всяко новородено дете в семейство на образовани родители. Минималното условие за приемане на поддръжката е приблизително обучение, с по-високия учебен ценз се усилва и размерът на средствата. Така, по едно и също време с поддръжката, която ще бъде оказана на всички, които основават и отглеждат децата си в Кюстендил, това е тласък и за обучение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР