Петър Паунов и Местна коалиция „ГЕРБ, СДС, ВМРО-БНД, ДБГ, ЗНС,

...
Петър Паунов и Местна коалиция „ГЕРБ, СДС, ВМРО-БНД, ДБГ, ЗНС,
Коментари Харесай

Петър Паунов и Местната коалиция възраждат Кюстендил като балнеоложки център за лечение на репродуктивни проблеми

Петър Паунов и Местна коалиция „ ГЕРБ, Съюз на демократичните сили, ВМРО-БНД, ДБГ, ЗНС, Обединени земеделци “ възраждат десетилетните обичаи на Кюстендил като балнеоложки център за лекуване на репродуктивни проблеми.

От Коалицията оферират основаване на Фонд за гратис лекуване на стерилитет посредством потвърдените лечебни свойства на изворните минерални води на Кюстендил. Заедно с това ще бъде основан и Фонд за подкрепяне на фамилиите с новородени деца – до 2 000 лв. еднократна поддръжка ще се дават за новородено дете в семейство на образовани родители.

Възраждането на балнеоложката популярност на Кюстендил освен ще се включи в борбата с националната демографска рецесия, само че и ще докара до сериозен доход за всички локални хора, които работят в туристическия и комерсиалния бранш.

Кметът Петър Паунов, лидер на листата на Местна коалиция „ ГЕРБ, Съюз на демократичните сили, ВМРО-БНД, ДБГ, ЗНС, Обединени земеделци “, показа целите от програмата си, дружно с претендентите за общински съветници Михаела Крумова, доктор Маргарита Исталиянова, доктор Валери Томов и Георги Петров.

Кандидатът за кмет на Коалицията изясни: „ Минералните извори на Кюстендил имат десетилетна популярност с целебното си влияние при лекуването на неплодородие. От страната и чужбина тук се стичаха фамилии – с вярата силата на водата, дадена й от природата, да ги излекува. Хиляди деца са родени, с помощта на това лекуване. Сега, когато демографската рецесия е в стихията си, а стотици хиляди български двойки имат репродуктивни проблеми, просто сме длъжни да използваме благосъстоянието, с което е дарен кюстендилския край и да противопоставим силата на природата против тази рецесия. В традициите и в дългогодишната процедура лечебното влияние на минералните води на Кюстендил е несъмнено и медицински потвърдено. Освен това лекуването е налично и извънредно щадящо – основава се напълно на естествения състав на водата, не включва никакви нападателни интервенции, химически препарати и лекарства. Това е още една причина да го възродим и разпространяваме, с цел да може да се възползват от него оптимален брой хора. “

Петър Паунов уточни още: „ За да възродим традицията в потреблението на минералните води за лекуването на неплодородие, да върнем славата на Кюстендил като балнеолечебен център и най-важното: да дадем опция на всички, които имат репродуктивни проблеми, да се възползват от това лекуване, ние сътворяваме Фонд за лекуване на стерилитет. Ще се финансира 10-дневен лековит курс, чиято стойност е 400 лв. и включва процедури с минерална вода, физиотерапия и лечебна физкултура. Статистиката демонстрира, че при 1800 извършени лекувания успеваемостта на процедурата е 60 %! “

Паунов бе безапелационен, че Кюстендил има обичаи в това лекуване, има подготвени експерти и най-много има ги в цяла България, а и по света – деца, родени с помощта на това лекуване. „ Вече изградихме подобаващите бази, които да се оборудват, и провеждането на процедурите може да стартира незабавно “, сподели той.

Д-р Валери Томов приветства решението да се употребяват ресурсите на минералните води в битката с демографската рецесия, която по данни на Световната здравна организация извънредно съществено визира България. „ Предложението, което нашата Коалиция прави, е да се сътвори фонд, който да финансира подобен лековит курс освен на дамите, само че и на мъжете. Има такива стратегии, работени са преди години в Кюстендил, потвърдено е, че и мъжкият стерилитет се повлиява извънредно добре от лекуването с локалната минерална вода “, изясни доктор Томов.

„ Курсът ще включва и предварителни проучвания – и за мъже, и за дами. Още от началото на идната година програмата може да стартира да работи “, сподели Петър Паунов и показа още един детайл от акцентите в програмата – поддръжка на младите двойки за по-висока раждаемост.

„ В борбата с демографската рецесия и в помощ на младежите от община Кюстендил, ние сътворяваме фонд, от който ще се дава еднократна поддръжка от 200 до 2000 лв. за всяко новородено дете в семейство на образовани родители. Минималното условие за приемане на поддръжката е приблизително обучение, с по-високия учебен ценз се усилва и размерът на средствата. Така, по едно и също време с поддръжката, която ще бъде оказана на всички, които основават и отглеждат децата си в Кюстендил, това е тласък и за обучение “, уточни Паунов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР