Петър Низамов – Перата очевидно търсеше ескалация на напрежението по

...
Петър Низамов – Перата очевидно търсеше ескалация на напрежението по
Коментари Харесай

Екипът на bTV от Асеновград: Перата очевидно искаше ескалация на напрежението

Петър Низамов – Перата явно търсеше ескалация на напрежението по време на митинга в Асеновград нощес. В това са безапелационни репортерът Росен Цветков и операторът Петър Джанаваров, който беше ударен от Низамов.

В навечерието на митинга Петър Низамов – Перата даваше указания във „ Фейсбук” по какъв начин да се преодолее полицейската обсада в Асеновград.

Ден по-късно Низамов към този момент беше в предните редици на протестиращите в компанията на още мъже, които подклаждаха напрежение.

Още по време на шествието Перата се опитваше да предизвика екипа на bTV. Той беше на първа линия и при опита да пробие полицейския кордон, с цел да нахлуе в ромската махала.

Точно тогава се насочи към оператора на bTV Петър Джанаваров и му нанесе удар.

„ Добре съм, веселя се, че не стигна до по-тежка ситуация”, показа сътрудника ни Петър Джанаваров.

Според Росен Цветков нападението на Перата против нашия оператор е било тъкмо сега, в който полицията е препречила пътя на протестиращите към ромската махала. „ Според мен преднамерено направи тази обстановка, с цел да разсея полицията”, счита Цветков.

Към края на митинга Перата беше разгласен за общодържавно търсене. Задържаха го през нощта, до момента в който пътувал за Бургас.

Срещу Низамов, който има още три присъди за телесна щета, ще бъде стартирано бързо полицейско произвеждане за лека телесна щета по хулигански подбуди.

По думите на екипа ни митингът в града се е трансформирал и в него са се присъединили повече футболни агитки и мотористи, в сравнение с локални хора.

Екипът ни е безапелационен, че Перата се е подготвял от дълго време за този митинг. „ Възможно е да имаме нови огнища на напрежение, тъй като виждам, че има хора, които да ги провокират… и май няма кой да ги спре”, сподели репортерът Росен Цветков.

Според сътрудника ни оператор Петър Джанаваров обстановката в Асеновград ще се успокои.

Тази вечер жителите на Асеновград още веднъж ще се съберет за митинг, който се чака да е доста по-малоброен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР