Петър Курумбашев, евродепутат от БСП и журналистът Явор Дачков проведоха

...
Петър Курумбашев, евродепутат от БСП и журналистът Явор Дачков проведоха
Коментари Харесай

Петър Курумбашев: Не ЕС решава какво да субсидираме в селското стопанство, а ние

Петър Курумбашев, евродепутат от Българска социалистическа партия и журналистът Явор Дачков организираха полемика с жители на Русе в Доходното здание в съботната вечер (17 ноември). Срещата бе водена от Крум Зарков, депутат от ПГ на коалиция „ Българска социалистическа партия за България ".
" Хората ще остават в България, в случай че има работни места и пари. В Румъния от 1 януари минималната работна заплата ще бъде 510 $, т.е. 870 лв.. В България е 560 лв.. Крайно време е да влагаме в наше произвеждане, да насърчим браншове като зеленчукопроизводство, зарзаватчийство, отглеждане на животни. Няма страна от Централна и Източна Европа, която да не сглобява коли. Не виждам причина да не се случва и у нас ", сподели Курумбашев.
На въпрос дали ще има парламентарни избори скоро, Петър Курумбашев отговори: " Това държавно управление си е отишло морално. Дори да останеш физически, когато си си отишъл морално, е по-скоро софтуерен въпрос по кое време ще си отидеш и физически. "
По време на полемиката беше издигнат и въпросът за какво в България е спряло развиването на браншове като отглеждане на животни и зарзаватчийство и може ли да им се помогне със дотации от Европейски Съюз. " Това, че ние даваме над 90% от средствата за произвеждане на пшеница или царевица, значи, че ние по този начин сме решили да определим целите си. Това не е решение на Европейски Съюз и не е негова работа ", разяснява Курумбашев.
Във връзка с последните замърсявания на въздуха в Русе, Явор Дачков показа: " По някакъв метод губим връзката сред живота, който живеем, и виновните хора, които са задължени. Въпросът за чистия въздух въобще не предстои на разискване. Общността е тази, която би трябвало да потърси отговорност от кмета ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР