Петър Иванов спечели българския финал на състезанието Scania Driver Competition

...
Петър Иванов спечели българския финал на състезанието Scania Driver Competition
Коментари Харесай

България излъчи своя претендент за Scania Driver Competition 2019

Петър Иванов завоюва българския край на надпреварата Scania Driver Competition 2019. Последната фаза на конкуренцията у нас се организира на 20 април, гр. София, в кампуса на Висше Транспортно Училище "Тодор Каблешков ". До националния край на надпреварата в България стигнаха осем участници. По време на заключителния стадий всеки един от тях трябваше да преодолее по седем тествания.

Нашият отличник ще замине за финалите на най-голямото съревнование за професионални водачи в света в Швеция през месец май тази година, където ще премери сили с най-хубавите на планетата. Там нашият кандидат би трябвало да показва увереност, опит и умения за безвредно, стабилно и икономично шофиране на камион, които да бъдат образец за държанието на експертите по целия свят. За да стане първенец, той би трябвало да овладее всички аспекти от надпреварата като маневриране, безвредно шофиране, реакция при пожар и умеене за обезопасяване на товара.



Шофьорът, който допусне минимум неточности до момента в който се надпреварва с времето, печели. Големият победител в Швеция ще бъде награден със 100 000 евро за закупуването на камион Scania по поръчка.

Като комплимент от Scania с нашия кандидат ще пътуват и двамата му подгласници - Йордан Добрев и Данаил Стефанов.



Scania Driver Competition е най-голямото съревнование за професионални водачи в света. От 2003 година насам, когато се организира първото издание, в него са се присъединили над 350 000 участници от близо 50 страни. Областите, върху които Scania се концентрира в хода на конкуренцията, са околната среда, сигурността, устойчивостта и икономията на гориво. Според Scania водачът е най-важният детайл за постигането на пестелив, екологичен и безвреден превоз. И в този момент, когато фокусът пада от ден на ден върху устойчивостта, водачът и неговите умения стават все по-решаващи. Той би трябвало да може да преодолява другите провокации, пред които се изправя промишлеността във връзка с сигурността на пътя, разхода на гориво и намаляването на въздействието върху околната среда.



Снимки: Списание Камиони
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР