Петър Илиев, изпълнителен директор на "Национална електрическа компания" ЕАД е

...
Петър Илиев, изпълнителен директор на "Национална електрическа компания" ЕАД е
Коментари Харесай

Босът на НЕК подаде оставка след огромния скандал

Петър Илиев, изпълнителен шеф на "Национална електрическа компания " ЕАД е подал оставката си в деловодството на "Български Енергиен Холдинг " ЕАД. Това е станало през днешния ден, 19 юни, оповестяват от институцията.
Припомняме, в последните месеци се сътвориха няколко абсурда към НЕК, най-много с обвиняванията от страна на работодателите за манипулирани от страна на НЕК на цената на тока.
Шефът на АИКБ Васил Велев обществено упрекна НЕК, че работи като проведена незаконна група.
На брифинг Петър Илиев отхвърли обвиняванията и се опита да изясни дейностите на НЕК във връзка с скоковете на цената на електрическата енергия за "ден напред ".
Въпреки това от АОБР излязоха с още едно безпокойство във връзка с търг, разгласен от НЕК за през днешния ден, 19 юни. Тогава от НЕК излязоха с позиция, персонално подписана от Петър Илиев, в която още веднъж отхвърлиха обвиняванията, възнегодуваха от интервенция в работата й като търговски индивид, само че и направиха и промени в процедурата по търга.
От Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) настояха в намерено писмо до Борисов, Петкова и Дончев за инспекция в Националната електрическа компания (НЕК), трите енергоразпределителни сдружения (ЕРП), Комисията и за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Те желаеха инспекцията да откри аргументите, довели до преждевременното привършване на квотно плануванаъа електрическа енергия за контролиран пазар.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР