Петър Генадиев, Владина Цекова и Бети Илиева са част от

...
Петър Генадиев, Владина Цекова и Бети Илиева са част от
Коментари Харесай

Манекени по време на социализма – разкази от първо лице

Петър Генадиев, Владина Цекова и Бети Илиева са част от най-известните лица, дефилирали в българските фешън списания по времето на cоциализма.

Владина става модел по рекомендация на неин комшия. Тогава от фешън къща „ Перун “ търсят манекени, тя се явява и незабавно я утвърждават.

Петър Генадиев пък се занимава с музика и проектите му са да бъде музикант. Попада обаче в цех „ Витоша “, от където му споделят, че фигурата му е подобаваща за тази специалност и незабавно го изпращат на ревю в Съюз на съветските социалистически републики. Постепенно изоставя пеенето и стартира да се занимава с манекенство.

Историята на Бети е сходна.

И тримата споделят, че преди време са получавали много положително възнаграждение за тази специалност, пътували са доста, а българската мода е била доста стойностна, даже и в международен мащаб.

Манекените ветерани предложиха на младежите през днешния ден да бъдат себе си, да не се унифицират и да бъдат естествени, само че също по този начин - и да се развиват, тъй като манекенството е до време.

Вижте още във видеото:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР