Петър е на 30 години. През половината си живот обаче

...
Петър е на 30 години. През половината си живот обаче
Коментари Харесай

Наркозависим: За дрогата лично

Петър е на 30 години. През половината си живо т обаче той е живял в лъжливата действителност на опиатите.

Като множеството младежи той е желал да бъде съвременен, известен. Любопитството каква е да си " друг " го пращат там, откъдето се връщаш мъчно - в прегръдката на опиатите.

По-големите, с които дружах ми бяха образец. Исках да съм като тях - да ме " почитат ", споделя Петър. Той почнал с марихуана, само че след това протегнал ръка и към хероин.

Около година нямаше проблем, бързо започнах да взимам и след това усещах, че нещата не са добре, изяснява младият мъж. Постепенно приятелите му се отдръпнали и опиатите завладели живота му .

Зависимостта го среща със закона постоянно, като едвам 18-годишен е с присъда . Прекарва в пандиза към година. -->

Но най-тежка е абстиненцията. 
 
Не можеш да спиш, не можеш да си намериш място, гадене, болки по цялото тяло. В същото време човек няма сили за нищо, предпочитание. Доста противен развой, който минава за няколко дни, само че мъчно се устоя, споделя за претърпяното Петър.

Човек си намира хиляди разнообразни оправдания единствено и единствено да не поеме този сложен път, тъй като отказването от една взаимозависимост – от опиати, алкохол или каквото и да е не е нещо елементарно, добавя младият мъж. Той обаче взел това решение.

Вече е чист и оказва помощ на други наркозависими да се оправят със дрогата.

$Аз съм изгубил много приятели…Т ях не мога да ги върна и не мога да върна страданията, които съм предизвикал на фамилията ми$, изяснява Петър.

Редовната приложимост на опиати води до трайни последствия за здравето. Сред тях са рискът от увреждания на витално значими органи и системи, свръхдоза, или случай, заразяване и развиване на инфекции и мощна физическа взаимозависимост.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР