Петър Дънов, наричан още Беинса Дуно или Учителят от последователите

...
Петър Дънов, наричан още Беинса Дуно или Учителят от последователите
Коментари Харесай

Съветите на Петър Дънов за здравословно хранене

Петър Дънов, именуван още Беинса Дуно или Учителят от почитателите си, е най-известният български нравствен лидер. Учителят добре е познавал хармонията сред тялото и душата, а храненето е било основна тематика в огромна част от неговите беседи. В тях той споделя, че хората ядат, само че не схващат смисъла на храната, който е прикрит в нея.
Според Петър Дънов и учението на Бялото приятелство, което той основава, храненето не е единствено физически развой, само че в него има и духовна част. То е просвета за трансформиране на силите от едно положение в друго, на грубата сила в умствена. И още: храненето е цикъл сходен на кръговрата на живота.
За вегетарианството Дънов споделя, че това е погрешно разбиране за диета. Природата е дала на всеки това, от което се нуждае и не трябва изкуствено да се лимитира. Всеки би трябвало да избере подобаващата за себе си храна, която е най-хубава за здравето му.
Ето какво поучава той хората за здравословното хранене:

"Силата на храната е в качеството, а не в количеството. "

"Спирате да ядете, когато ви е най-приятно - в стомаха би трябвало да има място за най-малко още 20 хапки, с цел да може свободно да храносмила. "

"Многото ястие изтощава човешкия организъм. "

"Ще се храните вечер преди да е залязло слънцето, а заран в никакъв случай няма да ядете преди да е изгряло. "

"След плодове в никакъв случай не пийте нито студена, нито топла вода. Преди ястие можете да пиете вода, само че незабавно след ястие не се разрешава ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР