Петър Чех е новият технически съветник на Челси, обявиха от

...
Петър Чех е новият технически съветник на Челси, обявиха от
Коментари Харесай

"Челси" назначи Петър Чех за технически съветник

Петър Чех е новият механически консултант на " Челси ", оповестиха от клуба в петък заран. Бившият чешки вратар, който прекара 11 години при сините в интервала 2004-2015 година, ще оказва помощ за възстановяване на връзките сред академията и първия тим.

Чех приключи дейната си кариера в края на май, когато изигра последния си мач за " Арсенал ". Той беше точно против " Челси " във финала в Лига Европа, изгубен от " артилеристите " с 1:4.

Чехът прекара в Англия 15 години, в които изигра 633 мача за двата лондонски клуба. Чех завоюва и 18 трофея с двата тима.

" Доволни сме, че върнахме Петър в неговия дом. По време на спортната си кариера с " Челси " той завоюва сърцата на почитателите и е един от най-успешните ни футболисти. Винаги сме желали той да се върне и в този момент успяхме да го осъществим ", сподели шефът Марина Грановская, която ще бъде директен шеф на някогашния вратар.

Чех даде обещание да помогне на " Челси " да продължи сполучливата традиция, която е построил в последните 15 години. " Това е ново предизвикателство за мен, само че ще употребявам целия си опит. Чувствам привилегия да стартира работа точно в клуб като " Челси ", сподели вратарят.

Клубът търси нов управител преди началото на сезона във Висшата лига, откакто Маурицио Сари напусна, с цел да поеме " Ювентус ". Фаворит за поста е някогашният състезател на отбора Франк Лампард, който води " Дарби каунти ".

" Челси " ще би трябвало да се оправя и без огромната си звезда Еден Азар, който мина в " Реал " (Мадрид).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР