Петър Бънков е новият оперативен мениджър на компанията за България

...
Петър Бънков е новият оперативен мениджър на компанията за България
Коментари Харесай

Петър Бънков е новият шеф на Experian в България

Петър Бънков е новият действен управител на компанията за България (GDC Operations & Service Delivery Manager) на Experian за България. Новата му роля изисква от него да бъде връзката сред четирите посоки на Experian в България - продуктова разработка, разбори, финанси и инженерна поддръжка със заинтригуваните бизнес сътрудници в компанията.

Зад гърба си Бънков има над 20 години опит в ръководенето на системи за даване на услуги и отчитането на доходи и разноски за интернационалните IT компании и ръководство на над 400 души по целия свят. 10 години от професионалната си кариера е осъществил в Microsoft. Негово дело е създаването на сполучливия модел за обслужване на клиенти и бизнеса за цялостна поддръжка, който дава услуги за 12 страни в Югоизточна Европа. След това управлява бизнеса за поддръжка на компанията в 24 страни в Централна и Източна Европа.

Преди да се причисли към Experian Бънков е бил общоприет управител за Sutherland България, където е управлявал интервенциите по бизнес процесите на EMEA клиенти като Dell, Cisco, McAfee и Allianz.

Назначаването на Бънков е част от тактиката на Experian за развиването на експертност и умения, които да дават отговор на упованията на клиентите в световен проект. През последните две години чиновниците в офиса на компанията в България се усилват с 50%, а наклонността на напредък се чака да бъде продължена с 25-30% в идващите няколко години.

Experian регистрира 11% растеж на приходите за Европа, Близкия изток и Африка, както и за Азиатско-Тихоокеанския район. Компанията разшири своя B2B бизнес и означи удобни трендове при обслужването на клиенти през последната фискална година.

Experian e софтуерна компания в областта на информацията и данните. Във значимите моменти в живота - закупуване на дом или кола, изпращане на дете да учи в университет, разгръщане на бизнеса - ние даваме сигурност и опция на потребителите и нашите клиенти да ръководят своите данни.

В Experian работят 17 000 чиновници в 37 страни. Experian plc е записана на Лондонската стокова борса (EXPN) и е част от показателя FTSE 100. През 2018 година сп. Forbes разгласи компанията за една от " Най-иновативните в света " за пета поредна година.

Офисът в България е учреден през 2004 година, като в него работят над 800 души в 4 съществени посоки.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР