Петър Бакърджиев е тазгодишният носител на най-престижната наградата за спортна

...
Петър Бакърджиев е тазгодишният носител на най-престижната наградата за спортна
Коментари Харесай

Петър Бакърджиев спечели приза за принос в спортната журналистика Братя Ексерови“

Петър Бакърджиев е тазгодишният притежател на най-престижната премията за спортна публицистика “Братя Ексерови”. Репортерът и водещ на спортните излъчвания на bTV получи статуетката “Златна секира” на гала в Музея на спорта на Националния стадион „ Васил Левски” в София. Журналистът посвети премията в памет на дългогодишния декан на Факултета по публицистика и всеобщи връзки към СУ проф. доктор Веселин Димитров.

" За мен тази премия е последователност. В тази специалност приемствеността е значима. Първото влизане е мощно, само че смисълът идва след това. Учил съм се от всички хора, които са били нейни носители от 2002 година насам. За да вървим в този момент и да се случват някакви неща, някой нещо е правил преди този момент. Много е значимо някой да ти даде смислена и значима основа. Тази премия е за всички, които работят в тази специалност и за хората, които са създавали нещо, с цел да могат нещата да се случват ", бяха първите думи на отличения Бакърджиев след церемонията.

Петър Бакърджиев одобри наградата на формалната гала от миналогодишния лауреат – Делян Кючуков от вестник “Сега”. Наградата се връчва за 16-та поредна година за принос в развиването на българската спортна публицистика, за обилни креативен достижения и за запазването на българския език. Тя е кръстена на приетите за две от най-големите и почтени имена в спортната публицистика през XX век у нас Митьо (1933-1981) и Никола Ексерови (1942-1999).

Петър Бакърджиев е едно от най-знаковите лица на bTV. Става част от публицистичния екип още от самото основаване на малкия екран. Отразявал е международни и европейски шампионати по волейбол и баскетбол. Спортният публицист е печелил редица оценки в своята кариера, а във връзка 10-годишния празник на bTV Новините е определен за “Спортен публицисти на bTV на десетилетието “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР