Петър Бъчваров е убитият на границата полицай при престрелката миналата

...
Петър Бъчваров е убитият на границата полицай при престрелката миналата
Коментари Харесай

Петър Бъчваров е убитият на границата полицай

Петър Бъчваров е убитият на границата служител на реда при престрелката предходната нощ. Той е на 35 години и е бил един от най-опитните чиновници в региона. Завършил е висшето си обучение в Пловдив, като по-късно стартира да служи в системата на Министерство на вътрешните работи. 
Прочетете още
„ От малко повече от 8 години е чиновник на Министерство на вътрешните работи. Има опит, само че обстановката е била невиждана. Не се е случвало да има пукотевица по границата от години. Колкото и теоретично да е квалифициран някого, това е тежка обстановка “, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев.

Припомняме, че към 20:35 ч. в понеделник вечерта незнаен е стрелял по наряд на „ Гранична полиция ” и военнослужещ, който охранява границата в региона на село Голям Дервент. Стрелбата продължава към 20 минути. В резултат на създадените изстрели служителят на „ Гранична полиция ” е умрял на място, а служителят на МО е съумял да се оттегли и не е потърпевш.

Незабавно към мястото са ориентирани най-близко намиращите се гранични служители на реда.Групата, която е произвела изстрелите, се е отдръпнала към вътрешността на Турция. Осъществен е контакт с турските управляващи, подхванати са дейности по определяне на причинителите.

Според  Демерджиев няма мотив за кадрови промени. „ Това, че някой урод е стрелял на границата, няма за какво да има кадрови промени. Тук приказваме за една гнусна демонстрация “, сподели той.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР