Петър Андронов, главен изпълнителен директор на Сибанк и ОББ ©

...
Петър Андронов, главен изпълнителен директор на Сибанк и ОББ ©
Коментари Харесай

ДЗИ поиска разрешение от КЗК за придобиването на "ОББ - Метлайф"

Петър Андронов, основен изпълнителен шеф на Сибанк и ОББ

© Цветелина Белутова Още по тематиката
KBC придобива и останалите 40% от " ОББ-Метлайф "

Сделката ще бъде завършена през второто тримесечие на 2018 година
2 яну 2018
" ОББ Интерлийз " ще се цели в лидерската позиция на пазара

За три години компанията възнамерява да удвои пазарния си дял и клиентите
19 дек 2017
Fitch увеличи рейтингите на ОББ и Societe Generale Експресбанк на А-

Така двете банки са с оценка, по-висока от тази на страната
12 дек 2017
Обединението на Сибанк и ОББ е на финала

На общо заседание при започване на декември е планувано да се вземе решение за вливане на Сибанк в ОББ
5 ное 2017
ОББ и Сибанк: Ефектът за клиентите от сливането

Три месеца след придобиването на ОББ от KBC към този момент са факт и първите стъпки по сливане на артикули и услуги
21 сеп 2017
Белгийската KBC заплати 610 млн. евро за ОББ

Новият притежател ще избере свои мениджъри за купената банка в сряда
13 юни 2017 " ДЗИ - Животозастраховане " изиска позволение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за придобиването на независим надзор в " ОББ - Метлайф ", излиза наяве от известие на антимонополния орган. И двете сдружения оферират застрахователни и презастрахователни артикули в областта на животозастраховането.

Придобиването на остатъчния дял от 40% в " ОББ - Метлайф " е продължение на договорката за ОББ и покупката й от белгийската банково-застрахователна група KBC, притежател на Сибанк и ДЗИ в България.

В началото на януари 2018 година от ОББ оповестиха, че на 29 декември 2017 година е реализирано съглашението сред Metlife и KBC, съгласно което белгийската група ще придобие каузи на Metlife посредством своето българско застрахователно сдружение ДЗИ. Цена на договорката не беше обявена. Беше посочено единствено, че " финансовото влияние на тази договорка върху KBC и Metlife е нищожно ". Очаква се договорката да бъде завършена през второто тримесечие на 2018 година съгласно обявеното тогава.

Животозастрахователните артикули на " ОББ - Метлайф " се продават единствено в клоновете на ОББ. Компанията има 10% пазарен дял на българския животозастрахователен пазар и предлага цялостен набор от животозастрахователни артикули. Комбинирано ДЗИ и " ОББ - Метлайф " ще имат 21% пазарен дял на българския животозастрахователен пазар, показаха тогава от ОББ.

KBC закупи 60% от " ОББ - Метлайф " при покупката на ОББ и другите сдружения, благосъстоятелност на гръцката NBG през 2017 година Цената, която заплати за банката и другите компании, беше 610 млн. евро. Останалите 40% от смесеното животозастрахователно сдружение не бяха обект на договорката от предходната година, като за тях остана настрана договаряне със притежателя им - застрахователя Metlife. Сега 60-те % от " ОББ - Метлайф " ще преминат към ДЗИ дружно с новопридобитите 40%. Така ДЗИ придобива 100% от собствеността върху " ОББ - Метлайф " и продуктите ще се оферират от ДЗИ. След като договорката бъде завършена, KBC посредством ДЗИ ще обслужва застрахователните полици на съществуващите клиенти на " ОББ - Метлайф " до тяхното приключване.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР