Петък е - време за седмичната ни селекция от нови

...
Петък е - време за седмичната ни селекция от нови
Коментари Харесай

Шон Пен като писател и разходка из Родопите - какво да четем този уикенд

Петък е - време за седмичната ни селекция от нови книги, с които да се забавляваме през уикенда. Този път те са извънредно разнородни.

" Жажда "

Започваме с книга, която беше номинирана за влиятелната литературна премия " Гонкур " - последния разказ на Амели Нотомоб.
 Снимка 487563

Според едно от преданията последните думи на Исус на кръста са били " Жаден съм ". Тях избира авторката, с цел да ни опише какво е чувствал Спасителят няколко часа преди и след разпъването му на кръста в един къс, само че изчерпателен метафизичен разказ.

Изд. " Колибри ", 14 лева

" Боб Хъни, който прави всякакви неща "

Първият любопитен факт за този разказ е създателят му - артистът, режисьор и някогашен брачен партньор на Мадона - Шон Пен. Вторият - сюжетът, който споделя за Боб Хъни. Той продава септични резервоари на Свидетелите на Йехова и провежда празнични фойерверки за задгранични диктатори.
 Снимка 487564

Освен това е наемен палач и работи за загадка стратегия, ръководена от неизвестен отдел на американското разузнаване, която отстрани остарели и сакати хора, и всички тези, които изцеждат ресурсите на консуматорското общество.

Изд. Intense, 16 лева

" Седем дни в Родопите "

Новата книга от авторката на " 52 екопътеки " Ели Иванова ще зарадва всички фенове на планината, предлагайки образцов маршрут, който разрешава в границите на една седмица с кола да прекосите Родопите от изток на запад.
 Снимка 487562

Описани са 44 туристически обекта, измежду които има замъци, долмени, пътеки, водопади, мостове, извори, меандри и китни родопски градчета и села.

Изд. " Сиела ", 18.90 лева.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР