Петък е, предстоят три почивни дни и ни изглежда напълно

Петък е, предстоят три почивни дни и ни изглежда напълно ...

Натурални лекове за махмурлук.


Петък е, предстоят три почивни дни и ни изглежда напълно в реда на нещата да му отпуснем малко края. Няколко питиета след работа или купон до зори в събота вечер, а защо не и двете. Във всеки случай, надали ще минем без алкохол.

А всичко е добре, когато завършва добре. И това със сигурност не включва неприятен махмурлук на следващата сутрин. Ако все пак сме прекалили с чашките или сме миксирали напитките, ето няколко бързи и ефикасни рецепти срещу алкохолното неразположение, които на всичкото отгоре са и напълно естествени.

Джинджифил

Чаят от джинджифил е вълшебен не само при настинки, но и при махмурлук, защото моментално действа успокояващо на стомаха. Към него добавяме и няколко парченца лимон, които ще ни освежат допълнително.
Снимка 443786

В-комплекс

Витамините от група В са известни най-вече със своите ползи върху нервната система. А алкохолът има свойството буквално да ги изсмуква от организма ни, което е и една от причините да се чувстваме смазани след тежка вечер.

Затова просто приемаме 50 mg В-комплекс преди началото на купона и така намаляваме възможността да се събудим с кошмарен махмурлук. Но трябва да сме предупредени, че ефектът не е магически.

Кокосова вода

Дехидратацията е друга основна причина препиването да се превърне в наистина кошмарно преживяване. Затова е важно да приемаме много течности на сутринта, за да се върнем по-бързо във форма.

Кокосовата вода съдържа по-голямо количество електролити от спортните изотонични напитки и повече калий дори от бананите, което я прави перфектната напитка за изцеляване на махмурлук.
Снимка 443787

Банани

И като споменахме банани, те са подходяща закуска след тежка вечер, именно заради високото си съдържание на калий. Той помага за по-бързото възстановяване на електролитния и минерален баланс в организма и така ще се почувстваме по-добре, пише The Healthy.

Доматен сок

Той е богат на витамини, минерали и ензими, които със сигурност сме изгубили благодарение на поетото количество алкохол. Освен това, съдържа и фруктоза, която помага по-бързата обработка на остатъчния алкохол в организма.
Алкохолът и как влияе различно на жените спрямо мъжете
Могат ли жените да "носят" на алкохол, колкото мъжете

Вечният въпрос

Ферментирали храни и напитки

Идва времето на туршиите, така че можем да ги ползваме не само като мезе, но и като лекарство за махмурлук. Корейското кимчи или напитката от гъбата комбуча също са добра идея.

Източник: lifestyle.bg