Петък е ден на опозицията - тя трябваше да организира

...
Петък е ден на опозицията - тя трябваше да организира
Коментари Харесай

Дариткова: Петък е ден на опозицията - тя трябваше да осигури кворум

Петък е ден на опозицията - тя трябваше да провежда своето наличие в зала, с цел да чуе отговорите на премиера Борисов . Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Д-р Даниела Дариткова пред публицисти, съобщи " Фокус ".
" Ние сме били толкоз, колкото е допустимо в подтекста на предизборната акция и празниците , които през днешния ден би трябвало да бъдат посетени от сътрудниците народни представители в техните райони ", съобщи още доктор Дариткова.
Тя уточни, че всеки ден има разнообразни мероприятия и числеността на народните представители е друга. На въпрос за какво са били два опитите за регистрация, а не три, доктор Дариткова разясни, че няма условие какъв брой да бъдат те.
" Корнелия Нинова избяга, когато министър председателят Борисов беше в Народното събрание да й отговори ", добави доктор Дариткова.
Тя напомни, че министър председателят Борисов преди към две седмици беше в Народното събрание и е отговарял на въпроси на опозицията.
" Председателят на " Българска социалистическа партия за България " избяга същия ден от парламентарен надзор и не пристигна да зададе своя въпрос. Сами може да вършиме заключения за това чие държание е поредно и чие държание не дава отговор на парламентаризма ", сподели доктор Дариткова.
Тя разясни, че съгласно правилника на последващо съвещание при парламентарен надзор и при наличие на Корнелия Нинова, ще може да се зададе още веднъж този въпрос и да му бъде отговорено.
" Трябва добре да се познава Правилника на Народното събрание. В този смисъл, в случай че мога да разясня предходните изявления, че министър председателят Борисов връща отговорите на заложените въпроси, това още веднъж демонстрира едно надълбоко непознаване на Правилника за организацията и активността на Народното събрание .
Принципът е, в случай че се зададе въпрос към министър-председателя, в случай че той не дава отговор на условията на Правилника, той да бъде пренасочен към съответен министър. Много пъти сътрудниците от Българска социалистическа партия са се възползвали от тази опция и на техните въпроси е отговаряно от отрасловия министър.
В противоположен случай, в случай че те не са съгласни могат да стачкуват пренасочването . Тогава разискването се случва на председателски съвет. В резултат на това разискване ръководителят на Народното събрание взема решение дали да насочи въпроса към министър-предсeдателя или не ", добави още доктор Дариткова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР