Петъчният ден традиционно е отреден за контрол в парламента. Като

...
Петъчният ден традиционно е отреден за контрол в парламента. Като
Коментари Харесай

Служебният кабинет на първи блицконтрол пред 48-ото НС, обсъ...

Петъчният ден обичайно е предназначен за надзор в Народното събрание. Като първи петък за месеца обаче, на 4 ноември е плануван да се организира първо блиц надзор, а по-късно и парламентарен надзор, съобщи БГНЕС.

В дневния ред на парламентарния надзор ще се включи вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов , към който има насочен един въпрос и той визира оперативните стратегии за интервала 2014 - 2020 година и 2021 - 2027 година

Втори в контрола ще взе участие Илин Димитров , длъжностен министър на туризма. За него също има един въпрос, по отношение на тактиката на Министерство на туризма за развиване на туризма в Софийска област.

Служебният министър на електронното ръководство Георги Тодоров ще отговоря на два въпроса – единия за хакерските офанзиви към български институции, а втория по отношение на Съвет по киберсигурност.

Към здравния министър Асен Меджидиев има най-вече заложени депутатски въпроси. Той ще дава отговор на въпрос за построяването на Националната детска болница, откакто в сряда бе обявено, че към този момент е избран терен за нейното създаване и тя ще се намира в „ Овча купел ”.

Депутатът от Демократична България Елисавета Белобрадова е задала въпрос към Меджидиев по отношение на настояща информация за прекачване на медицински произведения и помощни средства за хората с увреждания от Агенцията за обществено подкрепяне към Министерство на труда и обществената политика към Националната здравноосигурителна каса.

Регионалният министър Иван Шишков също ще взе участие в парламентарният надзор. Към него са заложени 9 въпроса, някои от тях са свързани със строителството на няколко лота на автомагистрала „ Хемус ” и инспекциите по „ Тракия ”.

В контрола ще вземат участие още просветният министър Сашо Пенов, външният Николай Милков и на културата Велислав Минеков .
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР