Пета Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН)

...
Пета Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН)
Коментари Харесай

Пета РСПБЗН е с обновена сграда

Пета Районна работа "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (РСПБЗН) в София е с актуализирана постройка. Това стана допустимо с помощта на отпуснатите от бюджета Министерство на вътрешните работи средства и на доброволния труд на пожарникарите. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

"Гордея се с Вас, бъдете образец за останалите сътрудници ", с тези думи към пожарникарите на Пета РСПБЗН се обърна шефът на Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (ГДПБЗН) гл. комисар Николай Николов. Той напомни, че освещаването на обновената постройката се случва в Седмицата на пожарната сигурност.

"Ремонтът е извърши с помощта на отпуснатите от Министерство на вътрешните работи средства, в размер на 80 000 лв., само че подобряването на битовите условия стана допустимо с помощта на вашия възторг ", съобщи основен комисар Николов.

Той благодари сърдечно на сътрудниците си за положения от тях непринуден труд и ги увери, че управлението на основната дирекция ще продължи да прави всичко допустимо за възстановяване изискванията на труд на пожарникарите.

"Възхитен съм от персоналната ви ангажираност, с вашето присъединяване средствата, отпуснати от министерството за ремонта, добиха висока принадена стойност, дружно постигнахме огромен триумф ", уточни в късото си послание към пожарникарите министър Младен Маринов.

Той добави, че и отсега нататък управлението на Министерство на вътрешните работи ще продължи да употребява дейно средствата, с които разполага, за възстановяване на материалната база. Министър Маринов напомни, че месеците септември и август, слагат огнеборците на ежедневни тествания, по тази причина им пожела да пазят себе си и след всяко дежурство да се прибират живи и здрави при своите близки.

На формалната гала участваха началникът на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи Михаил Златанов, шефът на ДУССД Стилиян Кротнев, началникът на СДПБЗН ст. комисар Веселин Гетов, кметовете на общините Слатина и Подуяне Наталия Стоянова и Ева Митова.

На гала бе отслужен церемониален обред с водоствет от представителите на Българската православна черква. Сградата на Пета РСПБЗН е издигната през 50-те години на предишния век, като през годините са осъществявани незначителни ремонтни действия. В тази работа работят 75 пожарникари, които обслужват популацията и територията на два столични региона – Слатина и Подуяне. Екипите на Пета РСПБЗН се грижат за сигурността на повече от 160 000 столичани и обезпечават пожарната сигурност на повърхност от 2500 хектара. Територията се характеризира с голямо разнообразие на обекти от всички сфери на публичния живот – индустриални и складови бази, търговски центрове, административни здания, болнични и образователни заведения, високи жилищни и публични здания, многофункционални спортни зали и уреди - Арена Армеец, Асикс Арена, Зала Универсиада и други

Стойността на осъществените ремонтни действия е за към 80 000 лв. и е за сметка на бюджета на Министерството на вътрешните работи. Извършен е ремонт на покрива, заменена е дограмата, пребоядисана е фасадата на постройката, осъществени са действия по присъединение на постройката към мрежата на Топлофикация София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР