Пета поредна вечер на протести в Габрово, предаде bTV. Стотици

...
Пета поредна вечер на протести в Габрово, предаде bTV. Стотици
Коментари Харесай

Стотици протестират в Габрово и днес

Пета поредна вечер на митинги в Габрово, съобщи bTV. Стотици недоволни се събраха и през днешния ден, с цел да вземат участие в проявата.

Полицейското наличие в града остава засилено. Роми споделят пеед медиите, че се опасяват за живота си стопират децата си от учебно заведение.

На вчерашния митинг габровци желаеха и оставката на кмета на града Таня Христова. Според локалните тя е виновна за създалото се напрежение. Това мнение обаче не се споделя от всички.

Вчерашният митинг беше най-масовия досега.

Демонстрацията мина без произшествия , откакто полицията задържа лица, въоръжени с боксове, палки и бомбички. И през вчерашния ден служителите на реда смъкнаха каските и щитовете си в символ на приемливост.
 Габрово ще стачкува и през днешния ден
Габрово ще стачкува и през днешния ден

Полицейското наличие в града остава засилено

Вчера на централния площад пред постройката на общината в Габрово се събраха към 2000 души . На митинга не участваха стачкуващи от други градове.

Снощи потърпевшият Венцислав Иванов се причисли към митинга и от трибуната съобщи: " Да има правдивост, да не се изпада най-много в такива обстановки ".

рипомняме, напрежението в Габрово ескалира, откакто на 7 април трима роми пребиха продавач в денонощен магазин за забележка .

Полицията задържа виновните, само че малко по-късно те бяха освободени. Това провокира съществено напрежение в регионалния град - стотици поданици излязоха на митинг на 10 април и даже се пробваха да нахлуят в постройката на локалното разследване.

По този мотив на 11 април, военният министър Красимир Каракачанов свика изключителна среща в Министерски съвет , на която увери, че обстановката е овладяна .

Случаят стана мотив и за коментар от страна на водача на " Воля " Веселин Марешки, съгласно който абсурдът в Габрово е инсценировка , с цел да се вдигне " позасъхналият " рейтинг на Каракачанов. Той настоя военният министър да се извини на целия български народ.

От своя страна вицепремиерът Томислав Дончев изрази мнение, че напрежението в Габрово е реалност и не трябва заради политическо двуличие да се отхвърля.
 Засиленото полицейско наличие в Габрово остава
Засиленото полицейско наличие в Габрово остава

Без ексцесии, само че с 10 арестувани приключи най-масовият митинг

Малко по-късно стана ясно и че тримата роми остават в ареста за непрекъснато . Спрямо тях са повдигнати обвинявания за побой и нанасяне на лека телесна щета .

Независимо от това в петък още веднъж се състоя митинг, като този път се събраха хиляди недоволстващи . Стигна се до конфликти и ранени жители. В размириците пострадаха оператор, кореспондент и служител на реда .

Така се стигна и до подаването на оставка от страна на шефа на полицията в Габрово в града по искане на премиера Бойко Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР