Пета градска болница в София е поставена под карантина заради

...
Пета градска болница в София е поставена под карантина заради
Коментари Харесай

Пета градска болница в София под карантина заради случаи на COVID-19

Пета градска болница в София е сложена под карантина поради доказани случаи на ковид в лечебното заведение. Регионалната здравна ревизия е издала заповед за прекратяване на приема на пациенти в болничното заведение, оповестяват от Столична община.

Под карантина са Вътрешното поделение, Пулмологията, Спешният кабинет и Реанимацията на лечебното заведение. Според заповедта на здравната ревизия медицинският личен състав на клиники и отделения, които не са под карантина, се слагат под домашна карантина за идващите 14 дни. Те ще се връщат на работа след два негативни резултата от извършено проучване за съществуване на COVID-19.

След два негативни резултата от проучване за ковид, медиците от карантинираните отделения също ще се слагат под домашна изолираност за 14 дни. Всички пациенти на болничното заведение, настанени в отделения отвън карантинираните, ще бъдат изписани след привършване на лекуването им. Болните от отделения и клиники, които към този момент са под карантина, ще бъдат изписвани, след привършване на лекуването и приемане на негативен резултат от проучване за ковид.

Отделението за диализа на пациенти с бъбречни болести продължава да действа с наличния личен състав, при прецизно съблюдаване на изолационните и противоепидемични ограничения.Взетите ограничения са в сходство на условията на Столичната РЗИ.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР