Пет търговски обекта за риба на Кооперативния пазар във Варна

...
Пет търговски обекта за риба на Кооперативния пазар във Варна
Коментари Харесай

Запечатват за месец пет търговски обекта за риба във Варна

Пет търговски обекта за риба на Кооперативния пазар във Варна ще бъдат запечатани за месец поради неиздадени касови бележки. За търговците ще има и парична глоба, като размерът й е от 500 до 2000 лв.. Проверките са почнали след подаден сигнал от покупател, че не е получил фискален бон.

Данъчните инспектори са ревизирали 15 търговци на риба, за които в приходната организация имало информация, че регистрират съмнително ниски обороти.

Красимир Ангелов -НАП-Варна: При инспекциите се откри, че при 5 от тях имаме неиздаване на фискални касови бележки, а при трима търговци се откри разлика в касовата наличност.
Въпреки инспекциите на данъчните инспектори екипът ни откри, че към момента има търговци, които си икономисват касовите бележки.

Йовка Дерменджиева: Взехте ли си касов бон? Бон взема ли, май не…..Не ни дадоха. Той престилка обличаше, моташе се нещо.
Константин Станчев: Не съм купувал до момента без касов бон. Спрямо мен са правилни, тъй като другояче се карам доста.
Търговците на Рибната борса споделят, че са измежду най-проверяваните на Кооперативния пазар.

Мария Ковачева – търговец на риба: Инспекция Рибарство – те са съвсем всеки ден, ДВСК също са доста чести, Национална агенция за приходите – също. Когато има доста работа човек е обикновено да допусне там 1-2 лв. неточност.
Дистанционното наблюдаване на неточните търговци на риба ще продължи, споделят данъчните инспектори и предизвестяват, че при наново нарушаване глобите са по-тежки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР