Пет страни членки на Европейския съюз ще поискат съвместно от

...
Пет страни членки на Европейския съюз ще поискат съвместно от
Коментари Харесай

България и още 4 страни ще поискат ЕС да удължи забраната за внос на украинско зърно

Пет страни членки на Европейския съюз ще изискат взаимно от блока в сряда да удължи възбраната върху вноса на украинско зърно след крайния период, който, с цел да избегнат огромни разтърсвания на пазара, сподели министърът на земеделието на Унгария пред " Ройтерс ".

На път за срещата им във Варшава Ищван Наги съобщи на летището, че Полша, Румъния, България, Унгария, Словакия ще изискат към този момент да остане възбраната за импорт на украинска пшеница, царевица, рапица и слънчоглед.

Въпреки това той означи, че ще обсъдят и вид, при който страните могат самостоятелно да изискат от Европейски Съюз да добави артикули към забранителния лист.

Миналия месец беше позволено България, Полша, Словакия, Унгария и Румъния да не позволяват импорт от Украйна на пшеница, царевица, рапица и слънчоглед, с цел да оказват помощ на личните си производители, чиято продукция не може да бъде продадена поради по-конкурентните украински цени.

Петте страни, които бяха най-засегнати от нараствания импорт на украински храни в Европейски Съюз,, само че Европейската комисия избра да ги удължи до събирането на реколтата.

В понеделник от черноморската зърнена договорка, която позволяваше украинското зърно, блокирано от руско-украинския спор, да бъде изнасяно безвредно.

Ден по-късно ирландският министър председател Лео че блокът ще отговори и посредством разширение на сухопътните направления за експорт на украинско зърно през коридорите за взаимност, или пътни и железопътни връзки през съседите на Украйна в Европейски Съюз, както и Молдова.

Разширяването на преноса през блока е сензитивно за и някои други страни от Европейски Съюз, граничещи с Украйна, където локалните фермери са под напън от нараствания украински импорт, отбелязва " Ройтерс ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР