Пет станции от метрото в украинската столица Киев са затворени.

...
Пет станции от метрото в украинската столица Киев са затворени.
Коментари Харесай

Фалшива тревога затвори пет станции от метрото в Киев

Пет станции от метрото в украинската столица Киев са затворени. Неизвестни са съобщили за миниране на станциите, заяви УНИАН, базирайки се на пресслужбата на " Киевски Метрополитен ".

След инспекция за съществуване на взривни устройства бяха отворени петте станции на метрото в Киев, оповестиха от " Киевски метрополитен ". Станциите са тествани и са открити за пасажери. Не са открити взривоопасни предмети, се споделя в известието.

" Внимание! Постъпиха анонимни сигнали за миниране в станциите " Днепър ", " Хидропарк ", " Левобрежная ", " Арсеналска " и " Героите от Днепър ", се споделя в известието.

На сигналите незабавно са се отзовали екипи от патрулната полиция, следствено-оперативната група на регионите, експерти по взривотехника, кинолози, спасители и медици.

Полицията изтегля пасажерите и личния състав на метрото и подробно ревизира метростанциите.

Полицията взема решение дали да открие наказателно произвеждане за лъжливо известие за опасност на сигурносттостта на хората, съгласно Наказателния кодекс на Украйна.

Както заяви УНИАН, в този момент в Киев се организира финалния мач на Шампионската лига, в която играят испанския " Реал " (Мадрид) и британския " Ливърпул ". Заради мача в града са хиляди задгранични почитатели.

Това е повода от 21 май до края на Лигата в Кииев да е нараснала заплахата от терористична опасност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР