Пет спектакъла в основната програма, два специални от Англия и

...
Пет спектакъла в основната програма, два специални от Англия и
Коментари Харесай

Второ издание на фестивала “Данаил Чирпански” през април в Стара Загора

Пет спектакъла в главната стратегия, два специфични от Англия и един навън ще могат да видят театралните фенове на второто издание на Международния студентски сценичен фестивал (МСТФ) „ Данаил Чирпански “ . Той ще се организира от 5 до 9 април в Стара Загора , а уредниците са планували и разнообразна съпътстваща стратегия от концерти и лекции, които ще са забавни за участници и аудитория.
Откриването на фестивала на 5 април ще стартира със специфичното присъединяване на Театър “Азарян” - София, който ще показа спектакъла “Кралят Елен”. Началото е в 18 часа в залата на Драматичен спектакъл (ДТ) “Гео Милев”, а входът е свободен.
Основната стратегия на фестивала ще стартира с постановката “Маме му ебем, кой стартира пръв” на Факултета за трагични изкуства към Университет “Св. св. Кирил и Методий” - Скопие . Негов създател е Деян Дуковски, който беше член на журито на първото издание на фестивала през 2017 година Ще се играе в държавна такса “Гео Милев”на 6 април от 16:30 часа. В 19:30 на сцената на Държавен куклен спектакъл (ДКТ) - Стара Загора, ще бъде показан авторският театър “Треска”. Представлението на Полския университет за кино, телевизия и спектакъл в Лодз изгубените всемирен полезности в актуалното общество, което се е вторачило в телефонния и телевизионния екран.
Три спектакъла ще се играят на 7 април. В парк “Пети октомври” от 15 часа дребни и огромни ще могат да видят “Концерт на куклите” на спектакъл “МАЛЕ-МАЛЕ” - София. Ако времето е неприятно, мястото ще се промени, а уредниците навреме ще дадат информация. “Луди пари”по пиесата на Александър Островски на Руския институт за театрално изкуство (ГИТИС) е от 17 часа в държавна такса “Гео Милев”. (На 4 април съветският театър ще може да се гледа и от софийска аудитория - от 19 часа спектакъл НАТФИЗ).
В ДКТ от 21:30 ще се играе първият специфичен театър от Англия - “Копла: Кабаре”. На фестивала през 2017-а Алехандро Постиго взе премия за майсторско притежаване на жанра мюзикъл и персоналния метод към него с “Копла: Мюзикълът”.
НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” взе участие със спектакъла “Хора с Куфари” от Ханох Левин, разказващ за живота, който минава в очакване на по-добрия живот. Представлението е на 8 април от 17 часа в трагичния спектакъл. От 20 часа в кукления спектакъл ще се играе още едно зрелище по Ханох Левин “Убийство”. То е дипломен театър на израелската натрупа от Театралния департамент на Университет Тел Авив.
Вторият театър от Англия " История на насилието " е основан особено за фестивала от Алехандро Постиго. На първото издание на фестивала той към момента е студент, а към този момент е учител в Музикалния лицей на Лондон към Университета на Западен Лондон . Представлението е на 9 април от 17 в кукления спектакъл. Церемонията по награждаването и закриването на фестивала са от 20 часа в трагичния спектакъл. Всички спектакли от програмата ще бъдат със надписи на британски.
Фестивалът се реализира с поддръжката на Министерство на културата, община Стара Загора, Драматичен спектакъл “Гео Милев”, Държавен куклен спектакъл - Стара Загора, Регионална библиотека „ Захарий Княжески “.
Международният студентски сценичен фестивал „ Данаил Чирпански “ е основан в памет на Данаил Желев-Чирпански, който почина след пътен случай през 2016 година, от негови другари и сътрудници. Вдъхновение за основателите на феста са огромната му отдаденост и обич към театъра. На него се показват дипломни спектакли на театрални академии от Европа и света, след селекция на ЮНЕСКО и техния Международен фонд за поддръжка на културата. Форумът подкрепя свободното другарство на млади актьори от разнообразни театрални школи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР