Пет сигурни партии в следващото Народно събрание и две с

...
Пет сигурни партии в следващото Народно събрание и две с
Коментари Харесай

Тренд: 60% подкрепят протестите, 5 партии в следващия парламент

Пет сигурни партии в идващото Народно заседание и две с действителни шансове за посланичество. Подкрепата към ГЕРБ понижава, само че остава първа политическа мощ с минимална преднина пред Българска социалистическа партия, съгласно изследване на "Тренд ", направено сред 3 и 10 август измежду 1010 души.

Партията на Слави Трифонов - "Има подобен народ " се обрисува като трета политическа мощ след ГЕРБ и Българска социалистическа партия, като тя набира близо 14.9 на 100 от гласуващите поддръжка, демонстрира изследването. Така на въпрос за кого биха дали своят вот на идващите парламентарни избори, 24,2% от респондентите са показали ГЕРБ, 22,9% - Българска социалистическа партия, 14,9% - партията "Има подобен народ " на Трифонов, 10,1% - "Демократична България ", а 9,8% - Движение за права и свободи.

Другите две обединения, които се поддържат от интервюираните са - "Изправи се.БГ " на Мая Манолова с 4,4 на 100 и Обединени патриоти с 4,1%.

Изследването през август регистрира спад в позитивните оценки за работата както на Народното събрание, по този начин и на държавното управление. 23 на 100 декларират поддръжка към работата на кабинета, като симпатизантите на ГЕРБ не са разколебани в позитивната си оценка. Президентът също записва спад спрямо юли, само че разликата е по-скоро минимална.

"Тренд " регистрират сериозна динамичност при знака за нуждата от предварителен избор, като през август 46 на 100 от всички запитани считат, че са нужни предварителни парламентарни избори, а 37 % са на противоположното мнение.

Протестите се поддържат от 60 на 100 от жителите, а 31% са срещу тях.

Електоратът на ГЕРБ съвсем единомислещо показва неподкрепа към митингите, а огледално наподобяват симпатизантите на Българска социалистическа партия, "Има подобен народ " и Демократична България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР