Пет са версиите за това кое може да е довело

...
Пет са версиите за това кое може да е довело
Коментари Харесай

Пет версии за причините за самолетната катастрофа край Ихтиман

Пет са версиите за това кое може да е довело до самолетната злополука край Ихтиман, при която откриха гибелта си водачът Иван Костадинов и летялата с него Вяра Лозанова, сподели пред TrafficNews Христо Христов, и. д. шеф на профилираното звено за следствие на авиационни събития към Министерство на превоза.

Той посочи, че машината е ригистрирана в Италия, само че има право да лети на всички места на територията на Европейския съюз. Костадинов имал нужния лиценз да ръководи машината и е пуснал полетен проект пред РВД за маршрута от ихтиманското село Черньово до Драгановци, Севлиевско.

След като изясни, че полетът е изцяло постоянен, Христов изреди и евентуалните аргументи за злополуката.

Като първа версия той уточни човешкия фактор, имайки поради уменията и подготовката на водача, само че съгласно известната досега информация Костадинов е бил задоволително дипломиран.

Втората догадка е за механически проблем, само че това е малко евентуално, съобщи Христов.

Също толкоз е допустимо повода за рухването да е в неприятните метеорологични условия, тъй като към 11,30 часа времето е било без някакви аномалии.

Четвъртата версия е водачът да е получил обвързвана със здравето му рецесия във въздуха от рода на сърдечна непълнота или нещо друго, само че това може да се откри по-късно от патоанатомите.

" И петата допустима причина е дали водачът, откакто е имал спътница на борда, да е желал да й покаже освен това от неговите благоприятни условия и тези на самолета ", съобщи Христов.

Той изясни, че занапред следва преписка с италианските авиционни служби, само че тъй като произшествието е на българска територия, следствието ще се води от българските управляващи.

При рухването машината е съвсем изгоряла, оживяла е единствено парче от крилото. Двамата в самолета са починали на място, самолетът се е запалил при рухването, съобщи представителят на Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) – София Катя Сунгарска.

„ Веднага сме отклонили двете коли за спешна помощ на Ихтиман и Костенец. Те идват на място в 11.45. За страдание са открити мъж и жена, които са пътували в самолета. При рухването самолетът се е запалил. Двамата са починали на място. Доколкото подават информация екипите там, те са много обгорели “, добави Сунгарска.

Както към този момент съобщихме, Вяра Лозанова е монтьор в 24-та Авиационна база - Крумово, а Иван Костадинов е инженер-конструктор във компания " Иновас ", която се занимава с произвеждане на съоръжение от пяна. Летенето е неговата пристрастеност, а той оглавява Сдружението на аероклубовете в страната.

Катастрофата край Ихтиман е шестият случай с дребен аероплан за последните няколко месеца.

Преди малко повече от месец 45-годишен водач и 18-годишен юноша, който се е обучавал, починаха край Оризари. Най-вероятната причина за случая е щета в крилото. Според очевидци то се е отчупило, до момента в който машината е била във въздуха. Разследването продължава.

През април северозападно от връх Солунска глава на територията на Северна Македония при случай почина 4-членно българското семейство. Малкият частен аероплан „ Чесна ” се разруши близо до Скопие при неприятно време. В него пътували водачът, брачната половинка му и двете му дъщери. Телата бяха открити близо 18 часа след случая.

През юни предходната година ултралека машина падна край Казанлък. Самолетът изгубил мощ и паднал от 10 метра височина върху дървета и шубраци. За шанс, водачът и детето му получиха леки контузии.

Малък аероплан с двама души на борда се разруши в покрайнините на Шумен през август 2018 година. Пострадаха 62-годишен мъж и 27-годишният му наследник. За страдание, по-късно бащата умря.

Само два дни по-късно различен дребен аероплан се разруши при кацане на летище Балчик, а водачът почина. При кацането машината се блъснала мощно в пистата, преобърнала се и се запалила.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР