Пет са възникналите пътнотранспортни произшествия с участието на велосипедисти в

...
Пет са възникналите пътнотранспортни произшествия с участието на велосипедисти в
Коментари Харесай

Пет катастрофи с велосипедисти в Асеновград от началото на 2018 г.

Пет са зародилите пътнотранспортни катастрофи с присъединяване на велосипедисти в Асеновград за миналите девет месеца на 2018 година При случаите един от колоездачите е умрял, а четирима са потърпевши, оповестиха за Actualno.com от РУ-Асеновград. Една от петте произшествия е зародила по виновност на велосипедиста, по отношение на който е взето административно отношение.
Най-честите нарушавания, които колоездачите позволяват, са погрешно придвижване по пътното платно, в това число и по пешеходни пътеки, неочаквана смяна на посоката на придвижване, неподаване на конклудентни знаци при придвижване и сигнализиране по отношение на другите участници в придвижването, както и липса на светлоотразителни детайли и екипировка. Статистиката сочи, че пътните произшествия с велосипедисти пораждат главно през летните месеци. „ По всички сектори на територията на РУ-Асеновград е допустимо да възникне пътнотранспортно произшествие, в случай, че не се съблюдават наредбите на ЗДвП, а водачите на МПС, в това число и колоездачите, не са деликатни и внимателни. “, изясняват от Полицията.
Като по-опасни се показват основните пътища, защото пътникопотокът там е доста огромен и много тежкотоварни коли се движат по платното всекидневно. Мерките, които са подхванати, за понижаване на инцидените с велосипедисти в Асеновград, а и в цялата пловдивска област, са разяснителни акции, информация до средствата за всеобщо осведомление, беседи в учебни заведения и детски градини, както и деен надзор при нулева приемливост, според ЗДвП, по отношение на водачите на МПС и ППС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР