Пет са общо внесените към края на работния ден в

...
Пет са общо внесените към края на работния ден в
Коментари Харесай

Внесени са 5 законопроекта за сваляне на ДДС

Пет са общо импортираните към края на работния ден в петък в Народното събрание законопроекти за събаряне на ставката на Данък добавена стойност, сочи информация на уеб страницата на Народното събрание.

Депутатският порив за понижаване на налога се отприщи, откакто министър председателят Бойко Борисов се огъна пред ресторантьорите и им даде обещание ставката за заведенията за хранене и забавление да падне на 9%, с колкото се таксуват хотелските нощувки. Десетки специалисти предизвестиха, че отвори ли се един път вратата за понижаване на Данък добавена стойност, процесът не може да бъде спрян.

Законопроектът на ГЕРБ и патриотите е импортиран от група депутати, отпред с Красимир Ципов. Под него не се е подписала шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова, за която министър председателят разгласи, че е твърдо срещу мярката.

Текстовете плануват 9% Данък добавена стойност върху хотелските нощувки, ваканционното настаняване, използването на къмпинги и ресторатньорските доставки, които не включват алкохол. Предложено е още данъкът да падне и за хартиените и електронни книги и учебници.

Депутати от " Обединени патриоти " са се подписали под три разнообразни законопроекта, които в огромна степен се припокриват, само че едни включват развлекателните заведения, а други – не.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР