Пет са най-отровните храни, които слагаме на масата. Това заяви

...
Пет са най-отровните храни, които слагаме на масата. Това заяви
Коментари Харесай

Слагаме 5 отровни храни на масата си

Пет са най-отровните храни, които слагаме на масата. Това съобщи доктор Сергей Иванов от Центъра по биология на храните, който се занимава от години с проучвания и разбори на хранителни артикули, написа в. "Телеграф ".

Най-отровни са чипсът и снаксовете, които се употребяват в промишлени количества от малчуганите, уточни доктор Иванов. На първо място в тези артикули има високо наличие на наситени мастни киселини, както и на трансмастни киселини, които запушват кръвоносните съдове и водят до сърдечносъдови болести. Снаксовете и чипсовете имат високо наличие на акриламид, който се образува при пърженето и е повсеместен канцероген. Продуктите съдържат окислени мазнини, които също са отровни и канцерогенни. Другата заплаха е високото наличие на сол.

Вторият най-опасен артикул са евтините сирена и кашкавали с палма. Известно е, че палмовото масло, което се влага в ментетата, води до тумори и сърдечносъдови болести.

Третият по вредност хранителен артикул е българската индустриална "Снежанка ", която купуваме в магазина. Единствената същинска съставна част в нея са краставиците, уточни доктор Иванов. В готовата "Снежанка " няма мляко. Вместо това тя е блъскана с нишесте, захари и гуми като желиращ сътрудник.

Четвъртият най-опасен артикул са малотрайните салами, сочи още класацията на доктор Иванов. Всъщност саламите може да се окажат и преди всичко, само че ние не знаем напълно какво съдържат те, споделя той. По думите му проучването на всички съставки е мъчно, а браншът - месопреработвателите, не оказват никакво подпомагане и крият рецептите си.

Рискови са и биологичните зеленчуци, които се наторяват с естествена тор. Ако се поливат и със нечисти води, се получава огромно количество рискови бактерии. Те са по-опасни от нитратите, по тази причина биопродуктите би трябвало да се мият извънредно добре, акцентира доктор Иванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР