Пет различни предложения за намаляване на цените на горивата са

...
Пет различни предложения за намаляване на цените на горивата са
Коментари Харесай

Томислав Дончев изчисли, че горивата може да поевтинеят с над 5 ст. на литър


Пет разнообразни оферти за понижаване на цените на горивата са били разисквани на срещата с Българската петролна и газова асоциация (БПГА). Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова телевизия. Той разяснява, че в случай че се вземат задоволително ограничения понижаването на цените на бензина и дизела може да е с повече от 5 стотинки на литър. Част от концепциите обаче са свързани и със законодателни промени и занапред следва да бъдат оценени.

„ Обяснения има всевъзможни, само че при тази обстановка, при която условията, питанията и недоволството са ориентирани против цените на бензина, аз поканих петролната и газовата асоциация (БПГА), която сплотява вносители, производители и търговци на горива да проведем диалог. Ако има същинска конкуренция, това значи, че цените са действителни “ изясни Дончев.

„ Факт е, че в България поддържаме най-малък данък на горивата, ставката на Данък добавена стойност не е от високите в Европа. Факт е, че цената на горивата не зависи от благосъстоянието на страните. Това са борсови артикули. Факт е, че на бензиностанциите цената е по-ниска в сравнение с в редица други държави-членки на Европейски Съюз. Наред с това е реалност, че упованията на българите са пи ниски ставки на акциза и Данък добавена стойност цените да са още по-ниски “, разяснява още вицепремиерът.

Ако не се вкара налога за старите коли, няма да се случи нищо съдбовно, изясни още той, като добави, че предстоящите доходи от него не са впечатляваща сума. „ При всички случаи става дума за под 20 млн. лева на година, като тези пари няма да постъпят в държавния бюджет, а в общинските “, сподели още Томислав Дончев.

Вицепремиерът разяснява в тази връзка и митингите, като акцентира, че всеки има право да показва мнението си, само че без да се нарушава конституционния ред.

„ Трябва да изберем какво желаеме. Искаме ил малко повече сигурност на пътя, желаеме ли да предприемем някакви ограничения въздухът да е по-чист. Този налог няма да реши проблемите самичък по себе си. Необходими са сложни ограничения. С удивление виждам по какъв начин може да има два паралелни митинга – едните да стачкуват против налога, а на една седмица разстояние да се стачкува за чистия въздух. Данъкът не е единствено доход. Той е и тласък. Димът от един остарял дизелов автомобил е непосредствено нездравословен за здравето. Там има канцерогенни съставни елементи “ сподели вицепремиерът.
Според Томислав Дончев, сега няма причина за оставка на държавното управление и предварителни избори.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР