Пет предписания е издала екологичната инспекция–Русе след проверка в завода

...
Пет предписания е издала екологичната инспекция–Русе след проверка в завода
Коментари Харесай

След сигнали и проверка екоинспекцията в Русе издаде пет препоръки на "Биовет"

Пет наставления е издала екологичната инспекция–Русе след инспекция в завода за ветеринарно-фармацефтични артикули " Биовет " в Разград, излиза наяве от известие на уеб страницата на Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Проверката е била направена поради получени сигнали от началото на август, изясняват от инспецкията без детайлности защо са били сигналите.

Извършват се измервания на качеството на въздуха на място в завода с мобилната автоматизирана станция на Регионална лаборатория към Изпълнителна организация по околна среда. За резултатите от измерванията ще бъдат осведомени съответните способени органи, оповестяват още от екоинспекцията.

В края на идния месец екоинспекцията ще ревизира дали компанията се е съобразила с предписанията. Те са свързани с:

– даване на информация за следващо отнасяне на някои типове отпадъци;
– преправяне на документите за следене на параметрите за вярна употреба на пречиствателната станция за отпадъчни води;
– актуализиране инструкцията за поддържане на оптимални стойности на следените параметри на пречиствателната станция за отпадъчни води;
– правене на досиета за хладилното съоръжение и актуализиране проекта за мониторинг при анормални режими на инсталациите.

Подобрение на механизма за отнасяне на отпадъчните води от индустриалната активност на сдружението ще бъде пуснато в употреба през септември, изясняват от компанията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР