Пет поредни избора за две години.Четири ялови парламента не съставиха

...
Пет поредни избора за две години.Четири ялови парламента не съставиха
Коментари Харесай

„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: Как да си сверяваме политиката с европейското време

Пет следващи избора за две години.Четири ялови Народното събрание не сформираха постоянно държавно управление, поредицата от избори и политически рецесии родиха клишета като „ Защо отново ручахме жабетата ” и „ За следващ път настъпваме една и съща мотика ”.

Сега осмисляме резултатите от петия ексклузивен избор – отново са предстоящите, отново са същите като преди – с леки разлики.

Отново отпред са две огромни обединения, които се ограждат с „ червени линии ”, обръщат се заднишком, вместо да застанат една до друга и дружно да погледнат в европейската посока.

Много е елементарно отново да няма съгласие, отново да няма държавно управление, новият парламент да изкара най-вече месец, да се разтури и още веднъж служебно държавно управление да ръководи страната – безредно, без посока, в безтегловност и в безвремие.

Много е елементарно двете обединения и водачите им отново да си мерят егото и да не си мерят приказките.

За да ни тласнат към шести избор наесен.

Но това към този момент парламентарната народна власт няма да го понесе и ще се счупи. А такива като Копейкин потриват ръце и чакат тъкмо подобен миг.

Ръце потрива и президентът Радев, на който доста му се ръководи – посредством служебни държавни управления или отпред на президентска република.

Затова е време да чупим не демокрацията, а клишето за „ жабетата ” и за „ мотиките ”.

Една обща управническа формула на двете първи обединения няма да е лесна, само че по това си личат същинските политици – в сложни моменти те взимат сложни решения.

Пък ние от „ Стършел ” можем да им подскажем едно доста елементарно решение.

Първо съпартийците на Борисов го изненадват с подарък – връчват му часовник с признателен надпис и му пожелават прелестно превозване с тавана на пенсията в Банкя – курорт, препоръчван за пенсионери.

После Кирил и Асен купуват същия часовник на своето милиционерско острие Бойко Рашков и му пожелават спокойни старини в многочислените парцели.

Тези два часовника – подарък за бъдещите пенсионери от двете водещи обединения, могат да спрат безвремието в българската политика.

И тогава да си сверяваме политиката с европейското време.

М. ВЕШИМ

П.П. После дветеформации заедномогат да купятедин часовник и запрокурора Гешев.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР