Пет политически формации влизат в следващото Народно събрание. Шеста е

...
Пет политически формации влизат в следващото Народно събрание. Шеста е
Коментари Харесай

“Тренд”: Коалиция между ПП и ДБ настига ГЕРБ, въпреки че в 48 НС ги изпреварваше с 6 депутата

Пет политически обединения влизат в идващото Народно заседание. Шеста е под въпрос, защото се намира към 4-процентната преграда. Това демонстрира ново представително изследване на Изследователски център “Тренд ” по поръчка на “24 часа ”.

За новата ще гласоподават 24,8% от гласоподавателите. ПП-ДБ събира електоратите на двете обединения и няма отлив в резултат на обединяването, само че няма и увеличение на гласоподавателите, демонстрират резултатите на „ Тренд “.

Агенцията е изследвала предизборната коалиция още преди формалния анонс за обединяването. Новината за предизборното съглашение беше обявена в следобедните часове на 10 февруари, а анкетата на " Тренд " е провеждана сред 4 и 11 февруари.

С минимално преимущество и резултат от 25,6% са ГЕРБ, които резервират предходните си резултати.

В реалност разположението на силите в последното Народно заседание бяха 6 мандата в интерес на коалцията ДБ-ПП. Според данните на " Тренд " излиза, че или ГЕРБ качва или обединението пада. Въпреки че от разбора не става дума за сходно нещо.
МандатиБрой гласовеМандатиГЕРБ-СДС634 62767Продължаваме промяната506 09953Демократична България186 52820ДПС344 51236БСП232 95825Възраждане254 95227Български възход115 87212Общо2 275 548240
От " Тренд " прецизират, че проучването е направено по-малко от два месеца преди следващите предварителни парламентарни избори. Също по този начин резултатите не регистрират въздействието, който беше оповестен на 10 февруари следобяд.

При останалите партии и обединения не се следят структурни промени в подредбата спрямо предходните няколко месеца.

Движение за права и свободи резервира третото място с 12,8%. “Възраждане ” доближава равнища от 11,9% измежду гласуващите, а Българска социалистическа партия остава пета с 8,9% от гласуващите.

“Български напредък ” има действителни шансове да влезе в идващия парламент с 4% измежду гласуващите като предизборната акция ще се окаже решаваща за партията на Стефан Янев.

Под тези проценти остават, само че над 3% остава “Има подобен народ ”. Опцията “Не поддържам никого ” продължава да събира относително висок % (4,8%), макар че при изчисляването на окончателното систематизиране на мандатите.

Парламентарните избори ще се проведат на 2 април. В изборния ден ще има видеонаблюдение в действително време и видеозаснемане при преброяването на гласовете от вота.

Изключение има за преносимите секции в лечебните заведения, местата за отнемане от независимост и задържане, в обществените институции, както и в изборните секции отвън страната.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР