Пет политически формации влизат в новия украински парламент след предсрочните

...
Пет политически формации влизат в новия украински парламент след предсрочните
Коментари Харесай

Потенциалният коалиционен партньор на Зеленски е рок звезда и физик

Пет политически обединения влизат в новия украински парламент след предварителните парламентарни избори. Партията на президента Володимир Зеленски печели над 42% от гласовете съгласно частичните резултати. На втора позиция е " Опозиционна платформа - за живот ", която получава над 12%. Останалите три партии във Върховната Рада са тези на някогашния президент Петро Порошенко, на някогашния министър председател Юлия Тимошенко и на музиканта Святослав Вакарчук.

Кой е Вакарчук, апетитен за евентуален съдружен сътрудник на Зеленски - вижте повече от Ива Стойкова.

 © БГНЕС
Рок звезда и квалифициран физик, изучавал политически науки в влиятелни университети като Йейл и Станфорд. Той е Святослав Вакарчук, водач на най-младата украинска партия " Глас ", която съумя да влезе новия украински парламент.

44-годишният Вакарчук и неговата групировка са изненадата на предварителните парламентарни избори, които се организираха в Украйна през вчерашния ден.

" Глас " печели над 6% от гласовете, което е впечатляващ резултат за партия, основана през май. В нейната листа са нови лица - бизнесмени, специалисти, деятели, множеството от които са получили образованието си на Запад и чиято междинна възраст е 37 години.

По време на предизборната акция известният артист не слезе от сцената, даже в противен случай - организираше безвъзмездни концерти, с цел да притегли още гласоподаватели на своя страна.

Той не влиза за първи път във Върховната Рада. След като през 2004 година горещо поддържа Оранжевата гражданска война в Украйна, Вакарчук е определен за народен представител от партията на към този момент някогашния президент Виктор Юшченко.

Рок артистът обаче не довършва мандата си, отчаян, по думите му, от скритите ползи в украинската политика.

Днес прави поръчка да пази проевропейската линия и да се бори против олигарсите.
 Партията на Зеленски печели предварителните парламентарни избори в Украйна Партията на Зеленски печели предварителните парламентарни избори в Украйна
Партията "Слуга на народа " печели 41,5% от гласовете на предварителните парламентарни избори за Върховна Рада на Украйна. Това сочат резултатите на украи...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР