Пет пъти паднала работата на такситата. Нашата работа падна 5

...
Пет пъти паднала работата на такситата. Нашата работа падна 5
Коментари Харесай

Пет пъти паднала работата на такситата

Пет пъти паднала работата на такситата. Нашата работа падна 5 пъти - в случай че вземем за база 100 лева оборот, в този момент паднахме до под 20 лв.. Това сподели ръководителят на съюз " Такси " Кирил Ризов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той съобщи, че в резултат на изключителното състояние доста хора си останаха у дома, което докара до спад на работата на такситата.

В тази връзка Ризов съобщи, че тъкмо поради усложненията в сектора, водачите желаят страната да удължи всяко позволение за осъществяване на таксиметрова активност за периода на изключителното състояние.

Второто им искане е Законът за автомобилните транспорти да не бъде променян.

Таксиметровите водачи упорстват и различният налог, който заплащат авансово всяка година, да бъде понижен за 2021 година на 300 лв., като до момента е бил сред 300 и 1000 лв..

Ризов бе безапелационен, че в случай че едно от трите им претенции не бъде изпълнено, таксиметровите водачи са подготвени да стачкуват.

Припомняме, че преди месец такситата в столицата излязоха на митинг с искане на помощ от страната в размер на 1000 лв.. Те желаеха заледяване на лизингите, понижаване на половина на таксата за потреблението на системата, през която получават адреси и да получават подпомагане от полицията при проблеми, създавани от клиенти. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР