Пет от най-силните волейболни лиги в Европа, тези на Италия,

...
Пет от най-силните волейболни лиги в Европа, тези на Италия,
Коментари Харесай

Най-силните волейболни лиги в Европа създадоха нова асоциация

Пет от най-силните волейболни лиги в Европа, тези на Италия, Полша, Франция, Белгия и Германия учредиха Асоциация на волейболните лиги, която цели да усъвършенства синхрона в календара, трансферните условия, икономическата непоклатимост на клубовете и други.

 Нефтохимик и Добруджа откриват новия сезон с мач за Суперкупата в Пловдив
Нефтохимик и Добруджа откриват новия сезон с мач за Суперкупата в Пловдив

Мачът е в зала " Колодрума " с начален час 17:30

Прави усещане, че единствено представител на съветската волейболна лига не е участвал на особено извършената среща в Болоня, Италия. Форматът е отворен и други лиги ще се причислят към новия план. Очаква се и българската страна да разгласи отношението си към плана.

Ето какви са формалните цели на организацията:

1. Развитието на националните лиги и техните клубове.

2. Поддържане на правата и икономическата стойност на клубовете и националните шампионати.

3. Обсъждане на договореностите на състезателите, участващи в шампионатите, както и прехвърлянията на играчите за национални надпревари.

4. Обсъждане на методите за присъединяване на играчите от националните шампионати в националния тим (застраховки, травми, заплати и др.).

5. Търсенето на по-добра синхронизация сред интернационалните календари (на ФИВБ и 5 континентални конфедерации) и националните лиги: първо, да се реши казусът с несъразмерното физическо натоварване на доста играчи, които играят огромен брой мачове годишно; второ, да се обезпечи повече последователност и регулярност за националните надпревари, с цел да се подсигурява икономическата стойност на спорта.

АВЛ ще бъде представлявана от Филип Буун - Президент на Белгийската лига и Диего Мосна - почетен ръководител на Италианската лига.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР