Пет общини - Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево, ще

...
Пет общини - Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево, ще
Коментари Харесай

Депо за отпадъци за следващите 100 г. откри Бойко Борисов

Пет общини - Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево, ще имат районно хранилище за битови боклуци, което ще ги обслужва през идващите 100 години. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов, който ревизира на място построяването на оборудването. 
За построяването на депото са обезпечени 24 млн. лв. от Републиканския бюджет. Днес бе направена и първа копка за създаване на компостираща система на стойност 13 млн. лв., обезпечени по оперативни стратегии. " Днес е добър ден за Югозападна България! ", перифразира той евродепутата Александър Йорданов.
Преди това министър председателят откри цех на ABB в Петрич и отиде до античния град Хараклея Синтика. Борисов съобщи, че е останал доста впечатлен от това, че римският тръбопровод на обекта е на над 2400 години.
" 2400 години водопроводната и канализационната система на обекта не е мръднала. А в случай че това хранилище изкара 100 години, то отново ще сме удовлетворени. Тук желая да благодаря на всички кметове – непознати и наши (на партия ГЕРБ - бел. ред.), че 5 общини по най-съвременен метод се сплотиха за построяването на съвременно хранилище “, сподели още Борисов.
" Направено е и продължава да се прави “, добави Борисов. Ако не бяхме го създали, 5 общини щяха да банкрутират от санкциите, още той.
" В София доста обичат да приказват, само че в случай че бяхме създали това, то тези пет общини, в това число и Благоевград, щяха да банкрутират, тъй като санкциите са такива, че личните доходи на общините щяха да отиват за заплащане на санкции, тъй че мисля днешния ден е добър за Благоевград ", съобщи Борисов.
Той разгласи, че години наред е водил договаряния с кметовете и на петте общини, с цел да може през днешния ден депото да бъде реалност.
" Но през днешния ден, щом имаме този резултат, нещата са добре. ", изясни Борисов.
Кметът на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов и кметът на Община Симитли Апостол Апостолов се съгласиха, че с построяването на това хранилище се взема решение най-големият проблем и за петте общини, включени в плана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР