Пет нови цели за следващите 10 години, с които да

...
Пет нови цели за следващите 10 години, с които да
Коментари Харесай

Новите цели на Зеления кръг

Пет нови цели за идващите 10 години, с които да се ангажира учреденият от сп. „ Мениджър “ преди 10 години Зелен кръг на фирмите с виновни еко политика разгласи публицистичният шеф на сп. „ Мениджър “ Максим Майер в края на провеждащия се през днешния ден 10 юбилеен Зелен конгрес на изданието. В Зеления кръг към този момент членуват 230 компании, опериращи в България. „ Мениджър “ кани тези компании да презаверят своето присъединяване и задължения и чака да се причислят нови съидейници на [email protected].

Новите цели

1. Устойчиви вътрешни и външни зелени политики

Определяне на зелена визия на компанията за идващите 10 години и подходи за постигането им. Формиране на трайна еко просвета измежду чиновниците.

2. Чиста околна среда

Насърчаване на развиването и потреблението на технологии, щадящи околната среда и ориентирани към запазване на ресурсите по съществени индикатори: чист въздух; чисти води; ръководство на боклуци.

3. Отговорно ползване и дейно потребление на ресурсите

Компанията приема да предизвиква производители, дистрибутори, търговци на дребно и консуматори да употребяват дейно и отговорно естествените запаси и силата за постигане на обща национална цел през 2030 година - 50% растеж на ресурсната работливост на стопанската система

4. Енергия и климат

Компанията ще работи интензивно за понижаване на енергийната активност на стопанската система на страната. Целта е общият индикатор за енергийна активност през 2030 да бъде със 75% по отношение на равнищата от 1990 година

5. Eко обучение, еко просветеност

Формулиране на нови начинания от бизнеса, стимулиращи поемането на по-голяма отговорност към околната среда и повишение на екологичното обучение и просветеност измежду подрастващите и цялото общество.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР