Пет месеца след подаване на предизвестие за напускане, директорът на

...
Пет месеца след подаване на предизвестие за напускане, директорът на
Коментари Харесай

Директорът на МБАЛ Ловеч търси начин да напусне поста пет месеца след подадено предизвестие

Пет месеца след подаване на предупреждение за овакантяване, шефът на болничното заведение в Ловеч към момента не е освободен.

Освобождаването му трябваше да се реализира през днешния ден на изключително общо заседание на акционерите на МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ в Ловеч, само че бе осуетено заради обстоятелството, че съвещанието не се е състояло. Събранието е провалено заради отсъствие на представителя на мажоритарния притежател на болничното заведение – страната, излиза наяве от известие на Община Ловеч.

Събранието бе планувано за 16 септември 2022 година, представител на Община Ловеч бе заместник-кметът Венцислав Христов. Ловешката община има 8,48% от капитала против 79% на страната. Другите общини, чиито представители са участвали, имат по по-малко от %, с изключение на  Тетевен – 2.62%.

Изпълнителният шеф Янко Кочев, който подаде оставка още през април т.г. с тримесечно предупреждение, е декларирал, че от понеделник стопира да върви на работа, настояват още от общината, като прибавят, че това слага болничното заведение пред управническа рецесия.

Пред Българска телеграфна агенция обаче Янко Кочев отхвърли информацията на общинската администрация, че по негови думи от понеделник стопира да върви на робота. „ Това ще е самоотлъчка, в случай че го направя. В момента диря съвещания с адвокати какви правно-нормативни дейности да подхваща, с цел да приключим този проблем и да няма недоразумения по тематиката. Аз съм подал предупреждение за овакантяване още на 29 април. По Закона за обществените предприятия и по контракта ми за ръководство срокът да ме освободят от служба е три месеца. До момента са съвсем пет месеца. Днес не пристигна представител на министерството и не се събра кворум за осъществяване на общото заседание “, съобщи изпълнителният шеф.

По думите му той е извършил своето обвързване за тримесечно предупреждение. Освен това е предложил кандидатура, която дава отговор на всички нормативни условия за изпълнителен шеф. „ Това, че някой е решил, че макар тази кандидатура, няма да се случат нещата, аз не мога да кажа нищо по въпроса “, добави той.

Новата кандидатура за изпълнителен шеф на болничното заведение е на доктор Алдин Начков, който в  момента е заместник-директор по здравната част, напомня още Българска телеграфна агенция.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР