Пет месеца след като започнаха проверките срещу разпространението и употребата

...
Пет месеца след като започнаха проверките срещу разпространението и употребата
Коментари Харесай

Все още продължава продажбата на райски газ

Пет месеца откакто започнаха инспекциите против разпространяването и използването на божествен газ - по заведенията продажбата му продължава. Това сподели инспекция на bTV. Междувременно Министерство на вътрешните работи разгласи профилирани акции към нощни заведения и игрални зали.

" Тези инспекции не са инцидентни. Те започнаха на 5 август 2002 година, когато бяха признати промените в Закона за здравето, който регламентира продажбата на божествен газ в закрити пространства, както и продажбата му на лица, които не са навършили 18 години “, изясни старши комисар Васил Костадинов, шеф на ОД на МВР-Пловдив.

От думите му стана ясно, че тези инспекции ще бъдат непрекъснати. Те ще се вършат както в комерсиалните обекти,така и в увеселителните заведения. Последната такава инспекция е била преди към две седмици в известна пловдивска дискотека. В момента на продажба там са били открити 21 флакона с божествен газ и 23 балона, разясни още старши комисар Васил Костадинов.

Въпреки всичко, инспекция демонстрира, че е не е мъчно да си купиш божествен газ на улицата или в заведение. В интернет има десетки разгласи.

" Това, което ние можем да създадем, е да препратим тези сигнали към министерство на опазването на здравето, в случай че установяваме нарушавания по Закона за здравето “, изяснява Игнат Арсенов, шеф КЗП.

От здравното министерство споделят, че от август предходната година до в този момент са осъществени над 10 600 инспекции, като са издадени 69 наставления. Наложените санкции са едвам четири.

" Ако се установи нарушаване по отношение на използването на божествен газ от малолетни лица, по най-бързият метод се открива контакт с родителите. Ако се открият нередности, защото това е противообществена демонстрация, малолетното лице може да се заведе на доклад. Следва работа с родителите и детето “, изясни и Дойко Иванов, контрольор към Детска педагогическа стая.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР