Пет медицински сестри останаха барикадирани цяла нощ в сградата на

...
Пет медицински сестри останаха барикадирани цяла нощ в сградата на
Коментари Харесай

Драма на перваз на НС: Медицинска сестра и шефът на НСО в спор след барикадата

Пет медицински сестри останаха барикадирани цяла нощ в постройката на някогашния Партиен дом, откакто влязоха на съвещанието на парламентарната комисията по опазване на здравето със свирка. Те оповестиха, че ще останат вътре, до момента в който не бъдат изпълнени настояванията им, свързани с реализацията на работеща здравна промяна и по техните думи почтено възнаграждение и по-добри условия на труд.

Вчера медицинските сестри чакаха, че на съвещанието на Комисията по опазване на здравето ще участва и отрасловият министър Кирил Ананиев, пред който още веднъж да слагат въпроса за заплатите. Министърът обаче не пристигна поради изключително съвещание на здравните министри в Брюксел, където ще бъдат обсъждани ограничения против ковид.

Вместо да си тръгнат, сестрите останаха. И от 16 ч. през вчерашния ден те са в залата и отхвърлят да я изоставен.

Лидерът на митингите на медицинските сестри Мая Илиева излъчи видео онлайн в профила си във " Facebook ", в което с останалите недоволни разискват настояванията си - промяна, по-високи заплати и съблюдаване на медицинските стандарти.



На въпрос по кое време ще изоставен постройката, те дадоха отговор - до момента в който казусът със заплатите не бъде решен.

Тази заран Мая Илиева излъчи ново видео онлайн от заседателната зала на Комисията по опазване на здравето, където медицинските сестри не престават да стоят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР