Пет летни концерта на Софийската филхармония ще има тази година

...
Пет летни концерта на Софийската филхармония ще има тази година
Коментари Харесай

Софийските филхармоници правят пет концерта под открито небе в двореца Врана

Пет летни концерта на Софийската филхармония ще има тази година под мотото "Споделете музиката в двореца "Врана ", оповестяват от филхармонията.

На 7 юли от 20.00 ч. ще звучат фрагменти от обичани опери на Верди, Пучини и Бизе в осъществяване на солистите Вера Гиргинова - сопран, Петя Петрова - мецосопран, Георги Султанов - тенор, Ивайло Джуров - бас.

Специално присъединяване ще имат и лауреатите в националния конкурс за млади оперни артисти "Гена Димитрова " - сопраното Пламена Гиргинова и тенорът Михаил Михайлов. Вокалните шедьоври от оперите "Кармен ", Трубадур ", "Риголето ", "Травиата ", "Набуко " и "Бохеми " ще звучат под диригентската палка на Хирофуми Йошида. Камерни творби на Моцарт, Бах, Менделсон, Марин Големинов, Милчо Левиев, Астор Пиацола и други ще прозвучат в осъществяване на струнния квартет "Филхармоника ", на 8 юли.

Най-младата камерна групировка на Софийската филхармония е основана от концертмайсторите Павел Златаров и Иван Лалев, помощник-концертмайстора Ана Иванова и първата виола Милена Златарова. Следващият ден - 9 юли, е непокътнат за най-малките фенове на програмата "Фортисимо фамилия ". Те ще се срещнат с най-мистериозния музикален инструмент - човешкият глас.

Историите ще описват актрисата Милица Гладнишка, тенорът Георги Султанов и артисти от Националния филхармоничен хор. Ще дирижира Славил Димитров. Концертът е от 18.00 ч., а два часа преди този момент децата ще могат да вземат участие в ателието "Как се ражда песента ", където ще научат повече за нотите и за другите стилове на пеене.

Виртуозът на цигулката Юлиян Рахлин е специфична изненада за последната вечер. На 10 юли той ще показа Концерт за цигулка и оркестър номер 2 от Прокофиев. Веднага по-късно ще звучи и Италианска симфония от Менделсон. Дирижира Максим Ешкенази.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР