Пет квартала в София – на бунт срещу мръсния въздух.

...
Пет квартала в София – на бунт срещу мръсния въздух.
Коментари Харесай

Пет квартала на София – на бунт срещу мръсния въздух

Пет квартала в София – на протест против мръсния въздух. Протестът ще се организира на следващия ден на местата с най-критично замърсяване в града.

Един от тези квартали е „ Красна поляна”. Според хората в квартала равнищата на фини прахови частици са не просто над нормите, а напряко на рискови за живота и здравето равнища.

При норма от 50 микрограма фини прахови частници и рекомендация да не се излиза на открито при над 300 хората в квартала живеят при 450 – 500 микрограма, а има случаи и с по 1500.

Хората от „ Красна поляна” считат, че главната причина за замърсяването на въздуха в последната година е потреблението на боклуци за отопление.

В квартала са някогашните Виатнамски общежития. Живеещите в тях са създали дупки в стените, които изпускат мрачен пушек напряко в атмосферата посредством кюнец.

Хората в „ Красна поляна” упорстват за засилен денонощен надзор против изгарянето на боклуци и слагането на непрекъснати измервателни станции.

Столичната община сложи през днешния ден в квартала мобилна станция за замерване на въздуха. Резултатите се чакат най-рано след ден.

Могат да бъдат глобени нарушителите, които горят гуми, пластмаси и кабели на открито.

Хората, които горят разнообразни неща в печките, няма по какъв начин да бъдат глобени.

На митинг против мръсния въздух излизат жителите от кварталите „ Красна поляна”, „ Овча купел”, „ Западен парк”, „ Оборище” и „ Младост”.

Протестът е плануван за на следващия ден вечер от 19 часа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР