Пет компании ще получат по 25 хил. евро след есенното

...
Пет компании ще получат по 25 хил. евро след есенното
Коментари Харесай

Акселераторска програма на Innovation Capital финансира пет компании с по 25 хил. евро

Пет компании ще получат по 25 хиляди евро след есенното издание на акселераторската стратегия XLRadar Consumer Goods, проведена от фонда Innovation Capital. Този сезон тя се концентрира над бизнес хрумвания на производители на храни, питиета и козметика и софтуерни решения за търговия с бързооборотни артикули. Innovation Capital ръководи най-вече обществен запас от Фонда на фондовете на стойност 19.5 млн. евро и спомагателен частен капитал от 1.6 млн. евро.

От началото на август в програмата се включиха над 100 стартъп бизнес хрумвания, като 19 от претендентите бяха утвърдени за акселерацията, а половината от тях стигнаха финала на селекцията.
Предприемачи с визия за бърз мащаб
Тенденции измежду претендентите са бизнес хрумвания с фокус към здравословния метод на живот, споделя пред " Капитал " Ангел Ангелов, ръководещ сътрудник в Innovation Capital. И петте финансирани плана са свързани или оферират био или щадящи околната среда артикули. " Нашата цел беше да изберем такива компании, които имат някакво обръщение и са освен това от бизнес за правене на пари ", разяснява още Ангелов.

Избраните претенденти са минали през интензивна едномесечна стратегия, която поради пандемията е минала главно виртуално. Малка част от срещите и финалът са разрешили на участниците да поддържат връзка между тях и да беседват онлайн с менторите.

Живите сесии са се провели в особено квалифициран център с инфраструктура за произвеждане и дистрибуция на започващи марки за бързооборотни артикули, като съгласно Ангелов това е дало доста опит на бизнесите. " Определено следим напредък при участниците. Освен цялостния бизнес проект, който трябваше да ни показват най-после, по време на програмата им поставихме съответни бизнес индикатори, които да следват. Така получихме и противоположна връзка за пазарната им реализация ", разяснява Ангелов.
Още благоприятни условия
Пет от финалистите получиха финансиране от по 25 хиляди евро, а три от тях ще имат опция да получат още 75 хиляди евро в границите на идващите 12 месеца. За да вземе спомагателното финансиране, всяка компания ще би трябвало да доближи основни индикатори, свързани с създаването на продукта, и да получи съответната противоположна връзка от пазара. Innovation Capital ще придобие по 10% дял от всяка компания, която получи финансиране на стойност 25 хиляди евро.

По думите на Ангел Ангелов на пазара няма различен фонд, който предлага дялово финансиране на бизнеси за бързооборотните артикули. С това той изяснява огромния брой искащи да се включат в акселератора. В момента Innovation Capital преглежда още седем кандидатури, които съгласно Ангелов имат огромен късмет да получат финансиране.
Победителите в XLRadar Consumer Goods Leckar - артикули без добавена захар, подобаващи за диабетици, с портфолио от над 20 продуктови групи. Zoya Kitchen - производител на органически леден чай под марката Tea-Go и 100% естествен бульон под марката Zoya`s Kitchen. SHIMANI Smart Skincare - козметика срещу стареене и създаване на нова серия артикули срещу акне. Organic Ferments - бранд за ферментирали биопродукти. Rent`a`Farm (Ферма под наем) - платформа, за наем на овощни дървета и селскостопански животни, от които крайният консуматор получава пресни или модифицирани български аграрни артикули.
Пет компании ще получат по 25 хиляди евро след есенното издание на акселераторската стратегия XLRadar Consumer Goods, проведена от фонда Innovation Capital. Този сезон тя се концентрира над бизнес хрумвания на производители на храни, питиета и козметика и софтуерни решения за търговия с бързооборотни артикули. Innovation Capital ръководи най-вече обществен запас от Фонда на фондовете на стойност 19.5 млн. евро и спомагателен частен капитал от 1.6 млн. евро.От началото на август в програмата се включиха над 100 стартъп бизнес хрумвания, като 19 от претендентите бяха утвърдени за акселерацията, а половината от тях стигнаха финала на селекцията.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Кристияна Христова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР