Пет клуба от Първа лига написаха писмо до БФС във

...
Пет клуба от Първа лига написаха писмо до БФС във
Коментари Харесай

Пет клуба от Първа лига с писмо до БФС, искат промяна в сектора за гости на Лудогорец Арена

Пет клуба от Първа лига написаха писмо до БФС във връзка със бранша за посетители на стадион „ Лудогорец Арена “ в Разград. Текстът до футболната централа бе оповестен на уеб страницата на ЦСКА-София. Изпълнителният шеф на " орлите " Ангел Петричев към този момент разгласи, че Лудогорец напълно скоро ще стартира построяването на нов бранш за гостуващата аудитория, като той ще наподобява на естрада " Моци ". Босът на българския първенец съобщи, че сегашният тип на трибуната е поради тези почитатели, които чупят стадионите. Припомняме, че част от почитателите на ЦСКА-София възпламениха защитната стена по време на дербито с Лудогорец.

Ето какво гласи писмото до БФС:

Уважаеми господа,

Вече втора година последователите на гостуващите тимове на стадион " Лудогорец Арена " в Разград са подложени на извънреден произвол от страна на управлението на ПФК Лудогорец 1945 ЕАД.

Противно на всевъзможни одобрени правила, както и на интернационалните конвенции, по които Република България е страна, в зоната за последователи на гостуващи тимове бе построен по този начин нареченият " Аквариум ", който се състои от солидни железни решетки и шумоизолиращо стъкло. " Аквариумът " като се изключи че е неуместен за последователите също по този начин и затруднява оптимално подкрепянето на техния отбор. Също по този начин при неприятни метеорологични условия употребяваното стъкло се запотява, което пък прави невероятно даже гледането на самата футболна среща.

Припомняме, че това " оборудване " бе построено след дейни митинги на почитатели на разнообразни тимове от цялата страна против остарелия бранш за посетители, който бе ограден с солидни железни огради и приличаше на концентрационен лагер от интервала на Втората международна война.

От всичките 29 професионални футболни клуба в България само ПФК Лугодорец 1945 подхваща такива драконовски ограничения по отношение на последователите на футболната игра и се пробва да обезмисли самото посещаване на футболните срещи в Разград. Единственият сходен случай е секторът за посетители в гр. Русе, където и сега е опъната преградна мрежа, която основава съществени опасности за почитателите при положение на нужда от бързо излизане от стадиона.

Искаме да напомним, че футболът е спорт точно за хората и че без последователите той никога не би бил общественият феномен, който ние всички познаваме и обичаме. Ръководството на ПФК Лудогорец 1945 ЕАД неедонократно e обяснявало, че " Аквариумът " е построен, поради държанието на гостуващите последователи на стадион " Лудогорец Арена ". В нито един миг обаче не чухме пояснение за какво нито един различен професионален футболен клуб в Първа или Втора професионална лига досега не се е оплакал от нещо сходно. Това сигурно значи, че проблемите не идват от почитателите и още веднъж се прави опит да се отклони вниманието на обществото в неверната посока.

Във връзка с гореизложеното ви призоваваме за незабавни ограничения за остраняването на " Аквариума " на ст. " Лудогорец Арена " и основаването на естествени условия за последователите на гостуващите тимове в мачовете от календара на Първа професионална лига и Купата на България. Както е извество европейската централа УЕФА към този момент дефинира този бранш за неспособен за обикновено наблюдение на футболни срещи и задължи ПФК Лудогорец 1945 ЕАД да позволява последователите на гостуващите тимове за срещите от Лига Европа в другите зони на стадиона. Българските последователи на футбола не са втора употреба жители, не са и втора употреба почитатели.

С почитание,

ПФК ЦСКА

ПФК Берое (Стара Загора)

СФК Етър (Велико Търново)

ПФК Ботев (Пловдив)

ПФК Локомотив (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР