Пет километра от третата линия на метрото са готови. Общата

...
Пет километра от третата линия на метрото са готови. Общата
Коментари Харесай

До края на октомври ще приключи строителството на третата линия на метрото

Пет километра от третата линия на метрото са подготвени. Общата дължина на трасето е 8 километра като се чака до края на октомври те да бъдат приключени. В идващите няколко месеца би трябвало да приключат и тестванията на новите системи за ръководство на влаковете и новите метровлакове. Това разгласи пред Българска национална телевизия Ангел Джоргов - заместник-ръководител на плана.

"Около 5 километра са изцяло подготвени. Централният сектор е общо 8 километра. Строително ще завърши по този начин, както е по график, до края на месец октомври. След което се тестват новите системи за ръководство на влаковете и новите метровлакове, които са по обособен контракт на немската компания "Сименс ", сподели Джоргов и добави, че в огромна част от трасето тестванията към този момент са почнали, а по цялата линия ще продължат още няколко месеца. Общият брой на системите е шест.

Около 15 септември ще бъде отворен и целият подлез на "Орлов мост ", където ще бъде връзката сред линия 1 и линия 3 на метрото. Връзката сред втората и третата линия ще бъде на метростанция НДК.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР