Пет килограма само за седмица! Колко пъти сте чували това

Пет килограма само за седмица! Колко пъти сте чували това ...

Как да отслабнем лесно и здравословно?.


Пет килограма само за седмица! Колко пъти сте чували това гръмко обещание като заглавие на поредната „вълшебна“ диета, която ще ви направи да изглеждате като модел на Victoria`s secret само за седмица. Диетите с бързи резултати често са вредни. Типичен пример за това, според диетолога и автор на книгата „All off! Keep it all off!“ Жаклин Ландън, е нисковъглехидратната диета. При нея резултатите идват бързо и доста по-лесно, тъй като няма мащабно ограничение на храни и намален прием на калории, а изключване само на въглехидратите.

Загубата на излишно тегло става лесно и бързо, но в момента, в който се върнете към консумацията на въглехидрати, ефектът на йо-йо ви връхлита. Освен това тя смята, че изключването на важни хранителни вещества от менюто има негативни дългосрочни ефекти върху здравето и обмена на вещества в организма.

Ако искате да ускорите загубата на тегло, Ландън препоръчва да се внимава с храната, която ядете, най-вече онази, която не е предназначена за вас – дояждането на остатъците от храна на децата, почерпки и междинни закуски в офиса и други подобни.

Ето кои са основните механизми, които според нея помагат за отслабване и задържане на теглото:

1. Яжте повече зеленчуци постоянно.

Не ги включвайте само в някои от храненията. Наблегнете на тях. Не се притеснявайте от това дали са сладки или солени. Фибрите, минералите и растителните протеини в тях ще ви помогнат да се детоксикирате и да свалите излишното тегло.

2. По-полезна закуска.

Закуската е важно хранене за деня. Тя трябва да съдържа здравословна комбинация от протеини, мазнини и въглехидрати, както и много фибри.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
По публикацията работи: Михаела Лазарова

Източник: dnes.bg